Ferenc pápa: Veszélyes a gender ideológia

Ferenc pápa pénteken „veszélyesnek” minősítette a gender ideológiát, és azt állította, hogy az az emberiség „eltörléséhez” vezethet, ha az emberek nem ismerik el a férfiak és nők közötti különbségeket – írja a Post Millennial. 

A katolikus vezető, akit korábban viszonylag progresszív pápának tartottak a homoszexualitás kriminalizálásának „igazságtalanságáról” szóló nyilvános kijelentései miatt, a La Nación című argentin lapnak adott interjút, amelyben azt mondta: „A gender ideológia ma az egyik legveszélyesebb ideológiai gyarmatosítás”.

A Katolikus Hírügynökség által angolra fordított interjúban így folytatta: „Miért veszélyes? Mert elhomályosítja a különbségeket és a férfiak és nők értékét”.

„Az egész emberiség a különbségek feszültsége. A különbségek feszültségén keresztül kell növekednie” – érvelt Ferenc pápa.

„A nemek kérdése felhígítja a különbségeket, és a világot egyformává teszi, minden unalmas, minden egyforma”.

A katolikus egyházfő szerint a baloldali gender-elmélet globális elfogadására irányuló nyomás olyan emberektől származik, akiknek talán jó szándékuk van, de „nem különböztetik meg, hogy mi a szexuális sokszínűség vagy a különböző szexuális preferenciák tisztelete attól, ami már a gender antropológiája”, ami szerinte „rendkívül veszélyes, mert eltörli a különbségeket, és ez eltörli az emberséget, az emberiség gazdagságát, mind a személyes, mind a kulturális, mind a társadalmi, a különbözőségeket és a különbségek közötti feszültségeket”.

A homoszexualitással kapcsolatban a pápa még januárban azt állította, hogy bár a katolikus hit szerint minden házasságon kívüli szexuális kapcsolat bűnös, a melegek tevékenysége „nem bűncselekmény” – olvasható az amerikai Katolikus Püspöki Konferencia közleményében.

„Ez nem bűncselekmény. Igen, de bűn. Jó, de először is tegyünk különbséget bűn és bűncselekmény között” – mondta.

Amikor a feministákat szélsőjobboldalinak bélyegzik

„Ma azokat, akik meg akarják védeni a nemi alapú jogokat, azokat a jogokat, amelyekért a feministák oly keményen küzdöttek, transzfób bigottként utasítják el”.