Meloni: Izrael és Olaszország számos területen fokozza együttműködését

Netanjahu és Meloni közös nyilatkozatban hangsúlyozta a két ország közötti jó kapcsolat fontosságát.

Olaszország és Izrael fokozni kívánja együttműködését a gazdaság, a kibertechnológia, a biztonság, a védelem és a környezetvédelem területén – hangsúlyozta Benjámin Netanjahu miniszterelnök és Giorgia Meloni olasz kormányfő péntek délután a sajtónak adott közös nyilatkozatában.

„Régóta ismerjük egymást, számos kérdésben véleményt cseréltünk” – mondta a két vezető. „Országaink kiváló kapcsolatot ápolnak”.

„Megvitattuk a térségbeli helyzetet, az Izrael és a térség más országai közötti kapcsolatok normalizálását”

– mondta Meloni. „Netanjahu miniszterelnök úr jó és fontos munkát végez”.

A két vezető megvitatta az Izraelben az elmúlt hetekben megnövekedett terrorizmust, Meloni pedig azt mondta, hogy „Olaszország mindent megtesz annak érdekében, hogy helyreállítsa a biztonságot és a nyugalmat Izraelben és a régióban”.

Meloni továbbá kitért az antiszemitizmus kérdésére is, mondván: „Kormányunk nem fogadja el az antiszemitizmust, és harcol e jelenség ellen. Izrael és Olaszország között barátság, valamint pragmatikus kapcsolat van, amelyet továbbra is támogatni fogunk”.

Netanjahu meghívta Melonit, hogy látogasson el Izraelbe, és megköszönte neki „a barátságot és a vendégszeretetet, amelyet kapott”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Földgázt kaphat Róma a jeruzsálemi nagykövetségért cserébe

Benjámin Netanjahu miniszterelnök reméli, hogy meg tudja győzni Olaszországot, hogy ismerje el Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.