Beengedik Amerikába az izraeli minisztert

Az amerikai külügyminisztérium jóváhagyta Becalel Szmotrich izraeli pénzügyminiszter (Vallásos Cionizmus) „diplomáciai vízumkérelmét” jövő heti washingtoni útja előtt – jelentette a Walla hírportál alapján az Ujkelet.live

A Biden-kormányra több amerikai zsidó szervezet és más csoport is nyomást gyakorolt, hogy tagadja meg Szmotrich vízumkérelmét, amiért az izraeli kormányt a palesztin Hawara falu ,,eltörlésére” szólította.

Egy magas rangú amerikai tisztviselő elmondta, hogy a külügyminisztérium belső konzultációi során általánosságban az volt a vélemény, hogy politikai és jogi szempontból is nagyon magas a léc ahhoz, hogy megtagadják a diplomáciai vízumot egy Egyesült Államokkal szövetséges minisztertől.

Szmotrich jövő hét elején Washingtonban részt vesz az Israel Bonds által szervezett konferencián.

Korábban olyan washingtoni pletykákról adott hírt az amerikai és izraeli sajtó, hogy a politikust nem engedik be az Egyesülz Államokba. Várhatóan a Biden-kormányzat tagjai nem adnak neki találkozót.

Fotó: EPA/ABIR SULTAN

Biden nem gondolja komolyan a palesztin terrorizmus elleni fellépést

Bár az amerikai kormány elítélte a 27 éves amerikai palesztin terroristák általi meggyilkolását, Biden állítása, hogy ellenzi a palesztin terrorizmust igen üresnek tűnik.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.