Izraeli földműves végzett a bombákkal és késsel felfegyverkezett terroristával

A szamáriai földműves lelőtte az arab terroristát, meghiúsítva ezzel a terrortámadást.

Terrorista támadást hiúsítottak meg egy izraeli farmon Szamáriában péntek reggel, alig néhány órával azután, hogy csütörtök este egy terrorista tüzet nyitott civilekre egy zsúfolt tel-avivi utcán.

A palesztin arab terrorista késsel és több csőbombával felfegyverkezve közelítette meg a Maale Somron közelében lévő farmot, és „Allahu Akbar”-t kezdett kiabálni.

A farm tulajdonosa észrevette a késsel hadonászó terroristát, tüzet nyitott, és halálosan megsebesítette a terroristát.

Miután lelőtték, kiderült, hogy a terroristánál több csőbomba volt.

Szintén péntek reggel az IDF megszüntette a rendkívüli állapotot Bejtar Illitben is, és közölte a lakosokkal, hogy ismét biztonságosan elhagyhatják otthonaikat.

A hadsereg az éjszaka folyamán házkutatásokat tartott, miután bombát találtak egy buszon a túlnyomórészt haredi város egyik buszán.

Izrael 1967-ben, a hatnapos háborúban foglalta vissza Júdea-Szamáriát (Ciszjordánia) Jordániától, mely 1948 óta tartotta megszállás alatt. A Pest megyénél is kisebb területen jelenleg körülbelül 2,2 millió arab, és közel 700 ezer zsidó él. Az övezetet 1995-ben az Oslo-i rendezési megállapodások keretében három zónára osztották: az A zónát teljes egészében a Palesztin Hatóság ellenőrzi, a B zóna közös izraeli-palesztin fegyveres és palesztin polgári ellenőrzés alatt áll, a C zónát pedig teljeskörűen Izrael igazgatja. A zsidó települések a kizárólagos izraeli ellenőrzés alatt álló C zónában találhatók.

A Hamász terroristája lövöldözött csütörtök este Tel-Avivban

A 23 éves palesztin merénylőt a helyszínen agyonlőtték az izraeli rendőrök.