Négy ember látását mentheti meg a terroristák által meggyilkolt testvérpár

A múlt héten Huwarában meggyilkolt 21 éves Hallel és 19 éves Jagel Janiv szüleinek beleegyezésével végezték el a műtéteket; a bejelentés azután történt, hogy a gyilkosság elkövetőjét megölték egy rajtaütés során.

Négy beteg kapta meg a múlt héten terrortámadásban megölt két testvér átültetett szaruhártyáját – jelentette be szerdán a Belinson kórház.

A 21 éves Hallel és a 19 éves Jagel Janiv, akik a Ciszjordánia északi részén fekvő Hár Bráchá településről származnak, meghaltak, amikor autójukat megtámadták, amikor február 26-án a közeli palesztin Huwara városán keresztül hajtottak.

Szüleik beleegyeztek abba, hogy fiaik szaruhártyáit olyan betegekbe ültessék át, akik régóta vártak donorra – közölte a kórház.

Arról egyelőre nincsenek részletek, hogy kik részesülnek a terrorista cselekmény áldozatainak maradványaiból.

A szaruhártya-átültetésekről szóló hír azután látott napvilágot, hogy az izraeli csapatok bevonultak Dzseninbe, miközben a testvérek megölésével gyanúsított fegyveresre vadásztak. A behatolás lövöldözést váltott ki, amelyben hat palesztin meghalt, köztük a Hamász-tag Abdel Fattah Husszein Kharousha, körözött terrorista.

Izrael 1967-ben, a hatnapos háborúban foglalta vissza Júdea-Szamáriát (Ciszjordánia) Jordániától, mely 1948 óta tartotta megszállás alatt. A Pest megyénél is kisebb területen jelenleg körülbelül 2,2 millió arab, és közel 700 ezer zsidó él. Az övezetet 1995-ben az Oslo-i rendezési megállapodások keretében három zónára osztották: az A zónát teljes egészében a Palesztin Hatóság ellenőrzi, a B zóna közös izraeli-palesztin fegyveres és palesztin polgári ellenőrzés alatt áll, a C zónát pedig teljeskörűen Izrael igazgatja. A zsidó települések a kizárólagos izraeli ellenőrzés alatt álló C zónában találhatók.

Videón a terrorista gyilkos ártalmatlanítása

Az izraeli rendőrség által közzétett videón látható, hogy ártalmatlanítják a múlt héten két izraelit meggyilkoló terroristát. Csak erős idegzetűeknek!