Két nappal az esküvő után már életeket próbált menteni az izraeli házaspár

Az önkéntesekből álló Ichud Hácálá mentőszervezet két tagja, Dovi és Bátjá Widawsky éppen életük első közös sábájátra készülődött, amikor a közelükben lévő buszmegállóba hajtott egy arab terrorista. A támadásnak három halálos áldozata és megannyi sebesültje volt – számolt be róla a Zsido.com.

„Szerdán volt az esküvőnk. A családjaink és barátaink körében terveztük eltölteni a szombatot Jeruzsálem Rámot negyedében. Mindketten gyakorlott Hácálá-önkéntesek vagyunk a feleségemmel – én mentőápolóként, ő pedig a pszichotrauma- és krízis egység tagjaként dolgozom. A merénylet időpontjában csupán néhány percre tartózkodtunk a buszmegállótól, így az elsők között értünk a helyszínre. Bátjá azzal a családdal kezdett foglalkozni, ahol két gyermek veszítette életét, az apa pedig súlyos állapotban került kórházba. Szörnyű tragédia történt, de igyekeztünk mindent megtenni, amit csak lehetett. A közelmúltban már mindketten vettünk részt terrortámadás utáni mentésben.

Most, hogy összeházasodtunk, már közösen vonulunk ki riasztás esetén”

– számolt be az eseményekről Dovi.

„Éppen akkor kaptuk a riasztást, amikor a rámoti kereszteződéshez értünk, nem messze az érintett buszmegállótól. A helyszínre rohantunk, ahol már ott találtuk a pszichotrauma- és krízis egység vezetőjét, Dániel Katzensteint. Ő irányított ahhoz a családhoz, melynek több tagja áldozattá vált. Segítettem annak a kisfiúnak, aki beszámolt a rendőröknek a történtekről, majd az áldozatok édesanyjának, akinek azonosítania kellett a fiát. Rendkívül nehéz helyzet volt, de örülök, hogy legalább egy kevés segítséget tudtam nyújtani ebben a tragédiában” – tette hozzá Bátjá.

A merényletben két testvérpár, a hatéves Jáákov Jiszráel és a nyolcéves Áser Menáchem Paley, továbbá a 19 éves Álter Slomó Lederman vesztette életét. Az elkövető egy jeruzsálemi arab, Husszein Karaka volt, akit a helyszínen agyonlőttek az izraeli biztonsági erők.

Tragédia: 19 nap után tudta meg az apa, hogy két kisfiát megölték a terroristák

Az izraeli családapa két hétig kómában volt és csak most tudták közölni vele, hogy pontosan mi történt.