Az amerikaiak kétharmada szerint Biden „túl öreg egy újabb ciklushoz”

A regisztrált szavazók többsége úgy véli, hogy Biden elnök túl idős egy újabb hivatali ciklushoz – egy új felmérés szerint a demokraták többsége is így gondolja.

A Yahoo News/YouGov szerdán közzétett felmérése szerint 10-ből majdnem hét regisztrált szavazó (68%) szerint a most 80 éves elnök „túl öreg egy újabb ciklushoz”.

A demokraták körében 48 százalék értett egyet azzal, hogy Biden előrehaladott kora problémát jelent – több, mint a demokraták 34 százaléka, akik nem értettek egyet ezzel a vélekedéssel.

A megkérdezett demokraták 18 százaléka nem volt biztos abban, hogy Biden túl öreg egy újabb ciklushoz.

Biden, aki már most is az Egyesült Államok történetének legidősebb elnöke, második ciklusa végére 86 éves lenne, ha 2024-ben megnyerné a választást.

A függetlenek többsége (71%) szintén úgy véli, hogy a 82 éves kor túl idős ahhoz, hogy Biden induljon a második elnöki ciklusért.

A Yahoo News/YouGov közvélemény-kutatása a hónap elején a Harvard CAPS-Harris közvélemény-kutatásában megkérdezett választók többségének véleményét tükrözi, amely felmérés azt is megállapította, hogy a regisztrált szavazók 57%-a kételkedik Biden mentális alkalmasságában.

A Yahoo News/YouGov felmérése szerint a választók 77%-a „legalább egy kicsit” Biden egészségi állapota és mentális épsége miatt.

Jill Biden szerint férje hamarosan bejelentést tesz a 2024-es indulásáról

Az amerikai First Lady világos utalást tett férje újraindulására.