Hitler-bogárnak neveztek el egy indiai poloskafajt

A Catacanthus Incarnatus nevű indiai poloska a saját szerencséjére sosem néz tükörbe. Így aztán nem is tudhatja, hogy miért kapta a hitler-bogár „becenevet”. Az állat fekete foltjai ugyanis erősen a náci diktátor karikatúrájára emlékeztetnek, különös tekintettel hírhedt bajuszára – írja a Jerusalem Post cikke nyomán a Zsido.com.

És mivel a tükrön kívül a nemzetközi sajtót is kerüli, így azt sem tudhatja, hogy a név tavaly novemberi felbukkanása óta egész trendet indított el, melynek az a lényege, hogy bogarakat és rovarokat neveznek el híres emberekről.

De nemcsak a Hitlerhez való hasonlatossága miatt nem válik a Catacanthus Incarnatusból igazi házi kedvenc. Mint a poloskák általában, e faj egyedei is rettenetesen büdös szagot bocsátanak ki magukból védekezés gyanánt. Ráadásul a kertet sem kímélik, megtámadják a gyümölcsfákat, letarolják a gyapotültetvényt, a kukoricát, a szóját, sőt, még a kesudiót is.

A hitler-bogár elnevezése óta eltelt hónapokban indiai kutatók számos más fajt is könnyen megjegyezhető névvel láttak el kinézete vagy latin nevének hangzása alapján. Közöttük híres politikusok és krikettjátékosok egyaránt szerepelnek.

Őrület a köbön: Hitler reinkarnációjának vallotta magát egy fiatal TikTokker

Egyesek szerint a fiatal valójában egy zsidó származású, transznemű férfi, ami még bizarrabbá teszi a körülötte kialakult botrányt.