Elefánt ölt meg egy izraeli orvost, aki a jótékonykodásnak szentelte az életét

Shmuel Buikenr önkéntesként dolgozott Nepálban, amikor bekövetkezett a tragédia.

Shmuel Buikner izraeli orvos pénteken elhunyt, miután egy elefánt megtámadta a dél-nepáli Chitwan Nemzeti Parkban. A fiatal orvost szülei, akik maguk is orvosok, és két fiatalabb testvére gyászolja.

Buikner az észak-izraeli Or Akivában nőtt fel, majd Kaliforniába költözött, ahol elkezdte az orvosi egyetemet. Öt év után visszaköltözött Izraelbe, hogy befejezze tanulmányait a Ben Gurion Egyetemen.

A lesújtó hírrel kapcsolatban édesanyja, Tatiana Buikner a 12-es csatornának elmondta:

„A fiamnak jövő csütörtökön kellett volna hazajönnie. Egy nepáli kórházban dolgozott, mivel a harmadik világ orvostudományát akarta segíteni, és a jótékonykodásnak szentelte az életét.

Az orvostudományt választotta, mivel küldetésnek tekintette”

– tette hozzá az édesanya. „Nehéz elmagyarázni, hogy mennyire orvos akart lenni, és a képzés végén, pont akkor, amikor önkéntes munkát végzett a természetvédelmi területen, meghalt, ez egy hatalmas tragédia”.

Buikenr, aki a Beér Seva-i Soroka Orvosi Központ gyakornoka volt, egy izraeli küldöttséggel tartózkodott Nepálban, ahol önkéntesként dolgozott egy helyi kórházban. Az izraeli külügyminisztérium már kapcsolatban áll a családdal, és segít Shmuel holttestének hazahozatalában.

Izraeli orvosok segítenek Etiópiában

Az afrikai országban nagy szükség van az izraeli szakértelemre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.