Kiakadtak az izraeli LMBTQ szervezetek Avi Maoz törvényjavaslatán

Avi Maoz törvényjavaslata csak akkor engedélyezné a szexuális és nemi identitással kapcsolatos órákat, ha az adott iskola igazgatója, a szülők 75%-a és minden diák is beleegyezik.

Az izraeli miniszterhelyettes olyan jogszabályt terjesztett elő, amely megtiltaná az iskolákban a szexuális orientációról szóló tanórák megtartását kilencedik osztály előtt, és még utána is csak szigorú feltételek mellett engedélyeznék azokat.

A Maoz által kidolgozott „diákjogi törvény” csak akkor engedélyezné, hogy a középiskolákban szexuális és nemi identitásról tanítsanak, ha az igazgató részletesen megindokolja, miért lenne szükség ilyen órákra.

Az adott osztály szüleit előre értesíteni kellene, és legalább 75 százalékuknak jóvá kellene hagynia az órát. Ezenkívül az osztály minden diákjának bele kellene egyeznie az órába.

A jelenlegi szabályozás szerint a szexuális irányultsággal kapcsolatos kérdéseket a 7. osztálytól lehet tanítani, és a fent említett feltételek egyike sem szükséges.

Törvényjavaslatának összefoglalójában Maoz azt írta, hogy célja „a diákok visszafordíthatatlan károsodásának megelőzése”.

Izraeli politikus: a makkabeusoknak is ki kellett űzniük a hellenista zsidókat

Az LMBTQ-ellenes politikus helyet kap az új Netanjahu-kormányban is.

Yoav Kisch oktatási miniszter hivatala a törvényjavaslat kommentálására a The Times of Israel megkeresésére nem kívánt nyilatkozni, de annyit elárult, hogy a kormánykoalíció az ő jóváhagyása nélkül semmilyen, az oktatási rendszert érintő jogszabályt nem terjeszt elő.

Az Aguda Egyesület az LMBTQ Egyenlőségért Izraelben nyilatkozatban bírálta a törvényjavaslatot, mondván, hogy „minden izraeli szülőnek aggódnia kellene, amikor Avi Maoz megpróbálja átvenni az ellenőrzést gyermekeik oktatása felett. A cél [ennek a törvényjavaslatnak] az, hogy megijessze és ellenségként jelölje meg az LMBTQ közösséget.”

„Az LMBTQ fiatalokat érő bármilyen sérelem, még a legkisebb mértékben is, példátlan válaszlépést fog kapni”

– tette hozzá az Aguda, hozzátéve, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek és Kischnek be kell bizonyítania, hogy komolyan gondolták, amit mondtak, amikor ígéretet tettek arra, hogy Maoz kinevezése után nem engedik meg, hogy az LMBTQ közösséget bármilyen sérelem érje.

Sohrab Ahmari a Neokohnnak: A woke ideológia legitimizálja az egyenlőtlenséget

Az újságíró lapunknak beszélt politikai pálfordulásáról, Ukrajnáról, Biden jövőjéről, és Amerika ideológiai exportőr szerepéről is. Interjú.