Veszélyben volt az életük, elhagyta Törökországot az egyik izraeli mentőcsapat

Az egyik izraeli mentőcsapat kénytelen volt visszatérni Izraelbe, miután értesüléseink szerint Törökországban közvetlen veszély fenyegette a biztonságukat.

A Törökországban tartózkodó izraeli mentő- és segélymissziót fenyegető jelentős biztonsági fenyegetés miatt, és az IDF és a kutató-mentő egységek vezetőivel szombat este tartott közös helyzetértékelést követően Eli Pollack, a United Hatzalah vezérigazgatója és Dov Maisel műveleti alelnök utasította a United Hatzalah mentőmisszió vezetőjét, Yossi Cohen őrnagyot, hogy fejezze be a törökországi küldetését és térjen vissza Izraelbe a lehető leghamarabb.

A csapat gyorsan összepakolta felszerelését, és sietve intézkedett, hogy a lehető leghamarabb visszarepüljön Izraelbe. A rendelkezésre álló repülőgépek hiánya miatt Dr. Miriam Adelson felajánlotta magángépét, hogy a csapat már vasárnap visszarepüljön Izraelbe.

Kétéves török kisfiú életét mentették meg az izraeli katonák

A romok alól szabadították ki a kisgyermeket.

„Tudtuk, hogy bizonyos szintű kockázatot jelent, hogy csapatunkat Törökországnak erre a szíriai határhoz közeli területére küldjük, de megtettük a szükséges lépéseket, hogy életmentő küldetésünk érdekében csökkentsük a veszélyt. Sajnos most kaptunk értesüléseket egy konkrét és közvetlen fenyegetésről az izraeli küldöttséget illetően, és a személyzetünk biztonságát kell előtérbe helyeznünk.

Rendkívül büszkék vagyunk arra, amit csapatunk néhány nap alatt elért, hiszen 15 személy megmentésében segítettünk az IDF belügyi parancsnokságával, az izraeli kutató-mentő egységekkel, a helyi mentőalakulatokkal és a török Vöröskereszttel együttműködve.

Szeretném megköszönni Dr. Adelsonnak, hogy segített nekünk abban, hogy gyorsan és biztonságban hazahozzuk az embereinket” – mondta Maisel.

Izrael és Azerbajdzsán küldte a legtöbb mentőcsapatot Törökországba

Ellentétek ide vagy oda, Jeruzsálem a bajbajutottak segítségére sietett.