Egy 10 napos kisbabát és édesanyját mentették ki a romok alól (videó)

Egy újszülött csecsemőt és édesanyját mentették ki a romok alól Törökországban, mintegy 90 órával a hétfői első halálos földrengés után.

A 10 napos kisfiút, akit Yagiznak neveztek el, a déli Hatay tartományban egy romos épületből hozták ki.

A felvételeken látható, amint a gyermeket az éjszaka folyamán óvatosan kihozták – a helyi média csodával határosnak nevezte ezt a látványt.

Négy nappal a katasztrófa után a fagyos időjárás miatt egyre kevesebb a remény, hogy még több túlélőt találnak.

Emily Wither on Twitter: „Baby Yagiz Ulas rescued after 90 hours under rubble. Source: Istanbul municipality fire department #TurkeyQuake pic.twitter.com/zvN0GT6nkp / Twitter”

Baby Yagiz Ulas rescued after 90 hours under rubble. Source: Istanbul municipality fire department #TurkeyQuake pic.twitter.com/zvN0GT6nkp

Yagiz egy hőtakaróba burkolózva került a mentőautóba, hogy ellátásban részesüljön. Édesanyját hordágyon hozták ki. Mindkettőjük egészségi állapotáról nem álltak rendelkezésre további friss információk.

A hétfő reggeli 7,8-es erősségű első rengés és az azt követő több száz utórengés után több mint 21 000 ember halt meg – a legtöbben Törökországban.

Másodlagos katasztrófától is tartanak, mivel sokan váltak hajléktalanná, és sokan maradtak fedél, víz, üzemanyag és áram nélkül.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Holtan találták a földrengés során eltűnt zsidó vezetőt és feleségét

Saul testvére értesítette a hatóságokat a házaspár pontos tartózkodási helyéről, miután hangokat hallott a romok alól.