„Európa meghallotta Ukrajna hangját”

Brüsszelbe látogatott az ukrán elnök. Kiderült az is, hogy mi lesz az új szankciócsomagban.

Az Európai Unió politikai és katonai vezetőket érintő szankciókat fog elfogadni, az új megszorító intézkedések Vlagyimir Putyin orosz elnök propagandistáit is megcélozzák majd – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az Európai Tanács soron kívüli csúcsértekezletén csütörtökön.

Ursula von der Leyen az uniós csúcs alkalmával, Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón azt mondta, Európa meghallotta Ukrajna hangját, hogy vissza akar térni az európai családba.

Hangsúlyozta, hogy Oroszországnak fizetnie kell a háborúval okozott pusztításért.

Charles Michel közölte: az uniónak továbbra is a legteljesebb segítséget kell nyújtania Ukrajnának, a segítségre pedig most, azonnal van szükség. Ukrajnának katonai támogatásra, tüzérségre, hadianyagokra, védelmi rendszerekre van szüksége, valamint arra, hogy a tagállamok támogassák az ország uniós integrációját.

Volodimir Zelenszkij hangsúlyozta:

Ukrajna az unió támogatásával képes megvédeni önállóságát.

Hosszan tartó béke szerinte azonban csak akkor lesz Európában, ha Ukrajna megnyeri honvédő háborúját és az Európai Unió tagjává válik.

Kiderült, hogy a Nyugat szakította meg Bennett orosz-ukrán békemisszióját

A volt izraeli kormányfő szerint a Nyugat nagyon helyesen döntött úgy, hogy a tárgyalások helyett Putyin legyőzésére van szükség.