Cristiano Ronaldo szerződtetését fontolgatja Izrael

A külügyminisztérium azt reméli, hogy a legendás futball sztár befolyásos társadalmi státusza segíthet a szaúdi királysággal való kapcsolatok normalizálásában.

Az izraeli külügyminisztérium azt fontolgatja, hogy a legendás labdarúgót, Cristiano Ronaldót szerződteti az Izrael és Szaúd-Arábia közötti normalizáció lehetőségének előmozdítására – derül ki a KAN News vasárnap esti jelentéséből.

A közelmúltban a visszavonuláshoz közel álló Ronaldo Szaúd-Arábiába költözött, hogy az Al Nassr labdarúgócsapatban játsszon. A beszámoló szerint a külügyminisztérium azt reméli, hogy mivel Ronaldo egy szaúdi klubhoz szerződött, elég nagy név lehet a királyságon belül ahhoz, hogy segítse az Izraellel való kapcsolatok normalizálását.

Befolyásos társadalmi státuszával és a közösségi oldalai nagyszámú követőjével Ronaldo segíthet a közvélemény figyelmének felkeltésében és az Izrael és Szaúd-Arábia közötti közeledés megteremtésében.

A külügyminisztérium még tárgyalja az ügyet, egyelőre nem született döntés.

Netanjahu: Béke a szaúdiakkal a palesztin konfliktus megoldásának kulcsa

A régi-új izraeli miniszterelnök szerint a béke az arabokkal hozza el a békét a palesztinokkal és nem fordítva.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök nyíltan beszélt arról, hogy reméli, Szaúd-Arábia lesz a következő arab ország, amely aláírja az Ábrahámi Egyezményt.

Decemberben az i24NEWS izraeli hírportál arról számolt be, hogy Szaúd-Arábia normalizálni kívánja kapcsolatait Izraellel. A hírportál Abdel al-Dzsubeir szaúdi külügyminisztert idézte, aki amerikai zsidó vezetők előtt beszélt, amikor garantálta, hogy a két ország közötti normalizáció előbb-utóbb megtörténik, de időbe telik.

Danny Danon volt ENSZ-nagykövet december elején azt mondta, hogy Szaúd-Arábia valószínűleg csatlakozik az Ábrahámi Egyezményhez, és a következő egy éven belül normalizálja a kapcsolatokat Izraellel.

Az elmúlt években számos izraeli tisztségviselő látogatott Szaúd-Arábiába, köztük Beni Ganz volt védelmi miniszter is, az Izrael Hayom 2022-es jelentése szerint.

Ronaldo 2022 decemberében írt alá az Al Nassrhoz, a szerződés állítólag 2025-ig szól.

A BBC beszámolója szerint évente több mint 177 millió fontot (212 millió dollár) kap, amivel ő a világ legjobban fizetett futballistája. Egy 305 millió fontos (367 millió dolláros) ajánlatot azonban visszautasított, hogy egy másik szaúd-arábiai csapathoz, az Al Hilalhoz csatlakozzon. Ronaldo kifejtette, hogy amikor az Al Hilallal kötött üzlet szóba került, ő boldogan játszott a Manchester Unitedben.

Az Al Nassr úgy jelentette be Ronaldo csatlakozását a csapathoz, hogy olyan képeket tett közzé, amelyeken Ronaldo az új mezét tartja a kezében.

„Ez több mint történelem, ami készülőben van”

– írták.

„Ez egy olyan aláírás, amely nem csak klubunkat inspirálja majd arra, hogy még nagyobb sikereket érjen el, hanem inspirálja a ligánkat, a nemzetünket és a jövő generációit, a fiúkat és a lányokat, hogy önmaguk legjobb verzióját hozzák ki magukból”.

Izrael leggazdagabb embere vette meg Cristiano Ronaldo aranylabdáját

Súlyos betegségben szenvedő gyermekeken segítettek ezzel.