Izrael mentőegységet küld Törökországba

Izrael felajánlotta, hogy mentőcsapatokat küld Törökországba, hogy segítsenek a túlélők felkutatásában a Törökországban és Szíriában az éjszaka bekövetkezett halálos földrengést követően, amelyben legalább 900 ember meghalt. 

Yoav Gallant védelmi miniszter utasította az IDF-et és a védelmi minisztériumot, hogy azonnal készüljenek fel a sürgősségi segítségnyújtásra a Belügyi Parancsnokság nemzetközi mentőalakulatain keresztül – közölte hétfő reggeli nyilatkozatában.

„A biztonsági erők készen állnak arra, hogy bármilyen segítséget felajánljanak”

– mondta. „A biztonsági csapatunk az évek során sok tapasztalatot szerzett a katasztrófa sújtotta területeken”.

Eli Cohen külügyminiszter részvétét fejezte ki a török népnek a katasztrófa miatt.

„Izrael Állam nevében mélységes fájdalmamat szeretném kifejezni a török népnek a ma éjjel Dél-Törökországot sújtó súlyos földrengés miatt”

– mondta.

„Szívünkből együtt érzünk az áldozatokkal, és mielőbbi felépülést kívánunk a sérülteknek. Utasítottam a Külügyminisztériumot, hogy vezessen gyors segélyprogramot Törökországnak a súlyos katasztrófa kezelésére”.

Az izraeli Unit 360 segélyszervezet képviselője szerint egy mintegy 30 fős csapat már készülődik, hogy kimenjen és sürgősségi segélyt nyújtson Törökországnak.

„A török kormány kérésére utasítottam minden hatóságot, hogy azonnal készüljenek fel az orvosi segítségnyújtásra, valamint a keresésben és a mentésben való segítségnyújtásra”.

Brutális földrengés rázta meg Törökországot, rengeteg a halott

Izrael az elsők között ajánlott fel humanitárius segítséget Ankarának.