Terrortámadást akadályozott meg a Sin Bet

A Sin Bet meghiúsított egy Hamász-terrorista összeesküvést, és letartóztatott két izraeli állampolgárt – írja a Jerusalem Post.

Az izraeli biztonsági erők és az izraeli rendőrség  közös akciójának részeként a Sin Bet nyomozása során néhány hete letartóztattak két izraeli állampolgárt – a 24 éves Mohammad Amin Moszlahot és a 28 éves Mohammad Fayad Mahamidot.

A nyomozás során kiderült, hogy Moslah-t a Hamász katonai szárnyán belül a Gázai övezetben működő terroristacsoport szervezte be, hogy robbantásos merényletet hajtson végre Izraelben, és hogy ő szervezte be barátját, Mahamidot.

Ők ketten megszakították a kapcsolatot az eredeti csoporttal a Gázai övezetben, mivel nézeteltérések alakultak ki a támadás megfelelő célpontját illetően. Felkérték őket, hogy tervezzenek támadást a választások napján, de a Hamász-ügynökök azt akarták, hogy a támadás civileket célozzon, míg a két izraeli azt akarta, hogy a támadás a katonák ellen irányuljon.

Miután megszakították kapcsolataikat a Hamásszal a Gázai övezetben, Moszláh és Mahamid fegyvereket lopott katonáktól, és arra készült, hogy végül felhasználja őket.

Tervük megvalósítása érdekében a ketten a katonák által gyakran látogatott buszmegállókban kezdtek információgyűjtésbe, gyakorolták a különböző típusú lőfegyverekkel való lövöldözést, és biztosítottak maguknak egy lopott járművet.

Végül úgy döntöttek, hogy a katonák elleni támadást a Golani-dandár kiképzőbázisához közeli buszmegállóban hajtják végre, amely a Kafr Kara melletti területen található, mivel az tele van IDF-katonákkal.

A nyomozás eredményét elküldték a haifai kerületi ügyészségnek, és pénteken vádiratot nyújtottak be Moslah és Mahamid ellen.

A pápa segítségével akarják visszaszerezni Gázából a négy izraeli túszt

A katolikus egyházfő mellett Izrael a Nemzetközi Vöröskereszt és az ENSZ közbenjárását is kéri.