„Büszke leszel rám” – üzente anyjának a 13 éves jeruzsálemi terrorista

Izrael-ellenes uszító tananyagot találtak a palesztin fiú tankönyveiben.

A hétvégén Jeruzsálemben zsidók ellen elkövetett palesztin terrortámadások sorozata után nyugtalanító Izrael-ellenes és antiszemita uszításokat találtak annál az iskolánál használt tankönyvekben, ahová az egyik tizenéves merénylő járt.

A 13 éves Muhammad Aliwat, aki a többségében palesztinok lakta kelet-jeruzsálemi Silwan városrészben lakott, szombaton Dávid városának bejáratánál rajtaütött az IDF egyik tisztjén és annak apján: pisztollyal közelről tüzet nyitott rájuk, mielőtt az izraeli katona semlegesítette volna őt.

A támadás előtt, Aliwat egyik iskolai füzetében hagyott egy üzenetet, amelyben kifejezte, hogy egy zsidók elleni támadásban akar meghalni. Emellett az üzenetben bocsánatot kért édesanyjától is, és közölte vele, hogy büszke lesz rá.

„Isten, vagy győzelem, vagy mártíromság”

– írta a fiú.

A kelet-jeruzsálemi Shuafat negyedben található Al-Furqan iskola által használt matematikai és természettudományos könyvekben – amelyeket a Palesztin Hatóság által jóváhagyott tanterv szerint tanítanak –, önfeláldozásra szólítják fel a diákokat.

A diákok egy olyan arab tankönyvből tanulják az olvasásértést, amely dicsőíti az öngyilkos merényleteket, amelyekben a palesztinok „elvágják az ellenséges katonák torkát” és „robbanóöveket öltenek magukra”. A szemléletes leírásokat olyan izraeli katonák illusztrációi kísérik, akiket egy palesztin fegyveres lőtt agyon.

Az egyik iszlám tankönyv egyik leckéje, amelyet tavaly szeptemberben adott ki a ramallahi palesztin oktatási minisztérium, egy egész fejezetet szentel annak, hogy a mártíromság „kötelező” az ellenséggel való harcban, és hogy ez dicsőséggel jár, és garantálja a mennybe jutást.

A könyv arra kéri a diákokat, hogy írjanak esszét a palesztinok által végrehajtott terrortámadásokról, és azt tanítják nekik, hogy aki nem áldozza fel magát, az gyenge.

Újabb terrortámadás: 13 éves palesztin fiú lőtt le két zsidót Jeruzsálemben  

24 órán belül ez volt a második terrortámadás az izraeli fővárosban.