Gázából rakétákat lőttek Izraelre, az IDF válaszcsapást hajtott végre

A gázai terroristák csütörtök éjfélkor két rakétát lőttek ki Askelonra, mindkét lövedéket elfogta a Vaskupola – számolt be az Ujkelet.live

Válaszul az izraeli légierő csapásokat mért egy földalatti létesítményre, melyet rakétagyártásra használtak a Maghazi menekülttáborban Gáza középső részén.

A létesítmény lakóépületekkel körülvett területen található, mintegy 180 méterre tőle van az ENSZ Palesztin Menekülteket Segélyező és Munkaközvetítő Hivatala a Közel-Keleten (UNRWA) raktára.

„A támadás jelentős károkat fog okozni a Hamásznak a felfegyverzésre tett erőfeszítéseiben” – áll a hadsereg közleményében.

A második körre hajnali fél 4-kor került sor, amikor izraeli vadászgépek válaszcsapások sorozatát hajtották végre a Gázai övezet középső részén.

,,Az egyik rakétát elfogta a Vaskupola rakétaelhárító rendszer, egy másik nyílt területen, a harmadik pedig a határ közelében landolt” – közölte a hadsereg.

Válaszul az izraeli vadászgépek a Hamász egyik legjelentősebb katonai bázisát vették célba a Gázai övezet északi részén.
Sérültekről eddig egyik oldalon sem érkezett jelentés.

A palesztin Sehab hírportál állítása szerint, a gázai terroristák légvédelmi fegyverekkel és föld-levegő rakétákkal lőtték a támadásokat végrehajtó izraeli repülőgépeket.

A rakétalövésekre azt követően került sor, hogy a Palesztin Iszlám Dzsihád és a Hamász is válaszcsapással fenyegetőzött a tegnapi dzsenini halálesetek miatt, ugyanakkor az éjszakai akciót illetően eddig egyik gázai terrorcsoport sem vállalta a felelősséget.

„99% mennyország, 1% pokol” — így élnek az izraeliek a gázai határ mentén

Hogyan lehet azzal a tudattal élni, hogy 12 másodperce van az embernek óvóhelyre érni, ha megszólalnak a légvédelmi szirénák? Tudósításunk a gázai határ mellett fekvő Nirimből.