Amerikai Nemzeti Levéltár: Kérjük a volt elnököket nézzenek körül otthon

A Nemzeti Levéltár csütörtökön levelet küldött a volt elnököknek és alelnököknek, amelyben hivatalosan arra kéri őket, hogy ellenőrizzék és győződjenek meg arról, hogy nincsenek-e birtokukban minősített dokumentumok, miután Donald Trump volt elnöknél, Mike Pence volt alelnöknél és Joe Bidennél is találtak minősített dokumentumokat.

A levél a volt elnökök, Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton, Dick Cheney, Al Gore és Dan Quayle volt alelnökök képviselőinek is eljutott.

„A négy volt elnök képviselői eddig mindannyian azt mondták a CNN-nek, hogy nincs birtokukban semmilyen titkos irat” – számol be a csatorna.

Jimmy Carternek nem ment levél, mivel ő írta alá az elnöki iratokról szóló törvényt, amely a hivatalából való távozása után vált törvényerőssé.

A Reuters jelentése szerint Obama képviselője azt mondta, hogy hivatala „tiszta bizonyítványt” kapott a Nemzeti Levéltártól.

George W. Bush képviselője, Freddy Ford a Reutersnek elmondta, hogy Bush „a Fehér Házból való távozásakor átadta az összes elnöki iratot – minősített és nem minősítetteket egyaránt”.

Január 21-én, szombaton hat további titkos dokumentumot találtak Biden delaware-i Wilmingtonban lévő otthonában, amelyek még a szenátusi időszakából származnak.

(The Post Millennial)

Házkutatást tartott Joe Biden házánál az FBI

Az FBI-nak még nem volt engedélye a pénteki házkutatásra, Biden ennek ellenére már lehetővé tette azt.