Orbán: Izrael és Magyarország „nagyszerű eredményeket” ért el

A miniszterelnök szerint a konzervatív közösség építése kemény munka.

Ahogy arról lapunk is beszámolt Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Amiad Cohent, a Tikvah Fund Israel ügyvezető igazgatóját (a Tikvah Fund egy konzervatív, Manhattanben bejegyzett, Izraelt és a zsidó konzervatívokat támogató nonprofit alapítvány. Izraeli leányvállalata, a Tikvah Fund Israel elsősorban a konzervatív szellemiségű oktatás megteremtésével, könyvek fordításával, és a következő konzervatív politikusi generáció kinevelésével foglalkozik)

A magyar miniszterelnök a találkozó utána azt tweetelte, hogy szerinte

Magyarország és Izrael már „nagyszerű eredményeket” ért el a „konzervatív közösség” építésében.

„Egy konzervatív közösség építése kemény munka. De mind Magyarországon, mind Izraelben vannak már nagyszerű eredmények. Ma lehetőségem volt összehasonlítani a tanulságokat Amiad Cohennel erről a nemes küldetésről” – tweetelte Orbán.

Amiad Cohen retweetelte Orbán bejegyzését, és saját gondolatokat is közölt a találkozóról.

„A baloldal azt kiabálja, hogy [Izrael] Magyarországgá válik” – írta Cohen.

„Mivel a nyilvános vitának mélyrehatónak és komolynak kell lennie, úgy döntöttem, hogy elmegyek és megtudom, mi történik ott.

Volt szerencsém találkozni Orbán Viktor miniszterelnökkel egy hosszú beszélgetés erejéig. Emellett találkoztam kutatóintézetek és egyetemek vezetőivel is, hogy mélységében megértsem az ott bevezetett reformokat” – tette hozzá Cohen.

Orbán Viktor a Karmelitában fogadta Amiad Cohent

A konzervatív politikus az EMIH meghívására érkezett Magyarországra.