50%-kal megugrott az antiszemita incidensek száma az amerikai egyetemeken

Az amerikai egyetemi kampuszokon történt antiszemita incidensek 50%-kal megugrottak a tanév kezdete óta – derül ki a Zsidó Ügynökség által közzétett adatokból.

A Ynet beszámolója szerint az IAC izraeli-amerikai közösségi szervezet konferenciáján ismertetett adatok szerint az elmúlt hónapokban 230 antiszemita incidens történt az amerikai egyetemeken, szemben az előző év azonos időszakának 160 incidensével.

A konferencián az amerikai egyetemekre és főiskolákra küldött izraeli küldöttek tucatjai adtak tanúbizonyságot az antiszemitizmus megugrásáról. Or Bar Noi, aki a Michigani Egyetemen szolgál küldöttként, elmondta, hogy a különböző városrészekben szétszórt szórólapokon azt állították, hogy a koronavírusjárvány zsidó összeesküvés, és hogy a zsidók átvették a média felett az irányítást.

Orit Izilov, az a UC Davis-i egyetemről elmondta, hogy hatalmas táblákat fedezett fel az egyetemen, amelyeken azt állították, hogy „a holokauszt a fehérek ellen kitalált hazugság, és hogy a kommunizmus egy zsidó összeesküvés”.

Nati Shchupek, az ügynökség egyetemi megbízottjait koordináló igazgatója szerint „az antiszemita incidensek nem új jelenségek az egyetemeken, de az utóbbi hónapokban drámai növekedés tapasztalható, az antiszemitizmus mind balról – a palesztinbarát progresszív csoportoktól -, mind jobbról – fasiszta csoportoktól – érkezik, és az incidensek mind mennyiségükben, mind jellegükben szokatlanok”.

Véleménydiktatúra — hogyan váltak az amerikai elit egyetemek vitamentes övezetté?

Az amerikai elit egyetemeken már nem az igazság keresése zajlik, hanem „harc a fasizmus ellen.”