Al Gore esőbombákról és felforrósodott óceánokról szónokolt Davosban

Gore azt állította, hogy az éghajlatváltozás végső soron véget vethet az emberiség „önrendelkezési képességének” – számolt be a Fox News.

Al Gore klímaaktivista és volt alelnök nemrégiben a svájci Davosban megrendezett Világgazdasági Fórumon a klímaváltozás veszélyeiről tartott eszmefuttatást.

Gore beszéde, amelyben arról kiabált, hogy az éghajlatváltozás „felforralja az óceánokat”, olyan szokatlan időjárási jelenségeket okoz, mint az „esőbombák”, és végső soron az emberiség „önigazgatási képességét” befolyásolja, igencsak látványos volt a világszínpadon és a közösségi médiában.

A korábbi amerikai vezető a davosi színpadon a globális közösség előtt beszélt, drasztikus lépéseket sürgetve a környezetvédelem és az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében.

Beszédének egy figyelemfelkeltő részében az animált Gore részletesen beszélt azokról a rendkívüli problémákról, amelyek a globális civilizációra várnak, ha az emberiség továbbra is úgy kezeli a Föld légkörét, mint egy „nyitott csatornát”.

Majd így folytatta: „Még mindig 162 millió tonna [üvegházhatású gázt] juttatunk bele minden egyes nap, és az így felhalmozott mennyiség most annyi plusz hőt rejt magában, mint amennyit 600 000 Hirosima-osztályú atombomba felrobbanása szabadítana fel naponta a Földön”.

Ezt a jelenséget tette felelőssé egy sor olyan problémáért, amelyekkel szerinte az emberiségnek jelenleg szembe kell néznie. Hangját felemelve azt mondta: „Ez az, ami felforralja az óceánokat, létrehozza ezeket a légköri folyókat, és az esőbombákat, és kiszívja a nedvességet a földből, és aszályokat okoz, és megolvasztja a jeget, megemeli a tengerszintet, és a klímamenekültek hullámait okozza!”.

Ezután a klímaváltozás okozta menekültválság fogalmába kapaszkodott, megjegyezve, hogy a menekültek száma „az előrejelzések szerint ebben az évszázadban eléri az 1 milliárdot”.

A videó azóta bejárta a republikánus Twittert.

„Ellene kell állnunk az apokaliptikus környezetvédő vallásnak”– Michael Shellenberger a Neokohnnak

Az Apokalipszis Soha című könyv szerzője beszélt a Neokohnnak arról, hogy miért tekinti a klímaaktivizmust vallásnak, és miért nem érdemes könnyet ejteni, ha a brazil farmerek kivágják az amazonasi esőerdőket. Interjú.