Respekt: Esther Horgenről emlékeztek meg az Európai Parlamentben

A hatgyermekes izraeli anyát 2020. december 20-án gyilkolta meg Muhammad Mruh Kabha észak-szamáriai otthona közelében.

A Szamáriai Regionális Tanács és a parlament Európai Konzervatívok és Reformerek képviselőcsoportjának kezdeményezésére tartott megemlékezés egy emlékgyertya meggyújtásával kezdődött.

A hatgyermekes anyát 2020. december 20-án gyilkolta meg a palesztin Muhammad Mruh Kabha észak-szamáriai otthona közelében.

A szertartáson részt vett férje, Binyamin, lányai, Odalia és Abigail, a Szamária Tanács vezetője, Jósí Dagan, Haim Regev, Izrael európai uniós nagykövete és az Európai Parlament több mint 10 tagja.

Dagan a Palesztin Hatóságnak nyújtott uniós pénzügyi támogatás azonnali leállítását követelte:

„Az önök pénzét, az Európai Unió több százmillió polgárának adóforintjait arra használják, hogy Izrael államban zsidók meggyilkolását bátorítsák”

– mondta. 

„A Palesztin Hatóság évente félmilliárd sékelt utal át az izraeli börtönökben lévő terroristáknak. Minél többet öltek, annál nagyobb a jutalom. Az aljas terrorista Muhammad Kabha, aki meggyilkolta Esther Horgant, Önöktől, az európai adófizetőktől 12 000 sékelt [kb. 3490 dollár] kap havonta, ami hatszorosa a Palesztin Hatóság által nyújtott átlagfizetéseknek.”

„Nézzenek ezeknek az árváknak a szemébe. És ígérjék meg, hogy mindent megtesznek azért, hogy véget vessenek ennek az őrületnek”

– tette hozzá.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Életfogytiglant kapott Esther Horgen palesztin gyilkosa

„Elégedett vagyok, hogy ennek vége, és többé nem kell egy helységben lennem ezzel a förtelmes terroristával” – mondta Horgen férje, Benjamin az ítélethirdetés után.