Egy férfi hivatalosan nemet váltott, hogy a lányait neki ítéljék

Egy ecuadori apa nemrégiben törvényesen megváltoztatta nemét női nemre, hogy javítsa esélyeit a gyermekei felügyeleti jogának elnyerésére – számolt be az UnHerd. 

René Salinas Ramos nem tartja magát transzneműnek, hanem azért hozta meg ezt a döntést, hogy megkerülje országa gyermekelhelyezési törvényeit.

Ramos szerint két lánya arra kényszerült, hogy az állítólag bántalmazó anyjukkal éljen, és hogy öt hónapja nem láthatta őket. A helyi médiának nyilatkozva kifejtette, hogy az országban „büntetik” az apákat, és őt „csak eltartóként tekintik”.

Ecuadorban, mint sok más országban, a bírák a felügyeleti joggal kapcsolatos vitákban lényegesen nagyobb valószínűséggel döntenek a nők javára.

René Salinas Ramos

Diane Rodriguez, egy neves ecuadori transzaktivista azt állította, hogy Salinas Ramos jogi változtatása nem a „törvény szellemében” történt, de valójában a nőként való elismerésre irányuló pályázata az önazonosítás politikájának kiskapuit tárja fel.

Nem csak a bírósági tárgyalóteremben élhetnek a biológiai férfiak a rendszer előnyeivel.

A nőként való azonosítás a biológiai férfiak számára is előnyöket biztosíthat az oktatásban és a foglalkoztatásban. Az önazonosítást lehetővé tevő uniós országokban nőnek valló férfiak száma növekedhet, amint a munkáltatók elkezdik végrehajtani az Európai Parlament által nemrégiben elfogadott nemi kvótáról szóló törvényt – veti fel az UnHerd cikke.

Az új irányelv előírja, hogy a nem ügyvezető igazgatósági pozíciók 40%-át és a vezetői helyek 33%-át nőknek kell betölteniük a 27 tagországban. A nők korábbi nyugdíjkorhatára sok férfi számára is vonzó lehet.

A nők eltörlése

Egyre többen tesznek úgy, mintha a „nő” definiálása valami legendabeli rejtvény lenne, amit a mesével ellentétben még a legbölcsebb pásztorfiú sem tud megoldani. Hajdú Tímea írása.