A harmadik világháború kitörésének veszélyéről beszélt Zelenszkij

A harmadik világháború veszélyére hívta fel a figyelmet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedd este, a 80. Golden Globe filmes díjátadó gálán bemutatott videóüzenetében — jelenti a Newsweek.

„Az első világháború milliók életét követelte. A második világháború több tízmilliót követelt. Nem lehet harmadik világháború. Ez nem trilógia”

– mondta az ukrán vezető.

Zelenszkij azt mondta a közönségnek, hogy „már most világos, ki fog győzni”, hozzátéve, hogy a „a széljárás fordul”, bár a háborúnak „még nincs vége”.

„Meg tudom mondani, ki volt a legjobb az előző évben. Önök voltak a szabad világban, akik összefogtak a szabad ukrán nép támogatása körül” – mondta az összegyűlt hollywoodi sztároknak.

Zelenszkij számos kulturális eseményen megjelent, hogy az ukrajnai háború előrehaladásáról beszéljen, többek között a 2022. április 3-i Grammy-díjátadón, a következő hónapban a cannes-i filmfesztiválon és a 2022. június 24-i brit Glastonbury fesztiválon.

Október 13-án Alekszandr Venediktov, az orosz Biztonsági Tanács titkárhelyettese a TASZSZ szerint, a nukleáris feszültségek fellángolásakor mondta azt, hogy ha Ukrajnát felvennék a NATO-ba, „egy ilyen lépés garantáltan a harmadik világháborúhoz vezető eszkalációt jelentené”.

Az EU-tól Olaf Scholzig: a németek csalódottak és nem bíznak már senkiben

Egy új felmérés szerint az elmúlt egy évben összeomlott a németek politikusokba és közintézményekbe vetett bizalma.