Harisnyában csempészett Magyarországról hüllőket Izraelbe — videó

Ben Gurion repülőtéren letartóztattak egy izraeli férfit, aki három gyíkot és két kígyót akart az országba csempészni — értesült az ujkelet.live.

A húszas éveiben járó férfi műanyag tárolókba, sőt harisnyába próbálta elrejteni az állatokat, amint az a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által hétfőn nyilvánosságra hozott videókon is látható.

ניסה להבריח זוחלים מאירופה בתוך גרביים ונתפס

בזכות שיתוף פעולה בין מפקחי משרד החקלאות, מנהל המכס, רשות הטבע והגנים ומשמר הגבול. קרדיט: משרד החקלאות ופיתוח הכפר

Néhány napja, Magyarországról hazatérve tartóztatták le, a Földművelésügyi Minisztérium, az Adóhatóság, a Természetvédelmi és Parkvédelmi Hatóság és a Határrendészet képviselőinek közös akciójában.

A vadon élő állatok Izraelbe történő behozatala a szükséges engedélyek nélkül, amelyek magukban foglalják a mezőgazdasági minisztérium által kiállított import- és egészségügyi bizonyítványokat is, bűncselekménynek minősül, és jelentős pénzbírsággal és akár két év börtönnel is járhat.

A minisztérium közölte, hogy a becsempészett hüllőket visszaszállítják származási országukba.

A vadon élő állatok illegális csempészete potenciális veszélyt jelent a közegészségügyre, miközben veszélyezteti a helyi állatvilágot és más állatfajokat.

Drogcsempésszel tévesztettek össze egy izraeli buszsofőrt Görögországban

Dudi Ashkenazit kedden engedték ki a börtönből, miután 14 napig tartották fogva egy Izrael szerint téves Interpol-körözés alapján.