Veszíteni tudni kell: Kari Lake azt hiszi, ő Arizona „igazi” kormányzója

Tavaly novemberben, miután Kari Lake – a Trump által támogatott republikánus jelölt az arizonai kormányzóválasztáson – nem volt hajlandó feladni a versenyt, miután vereséget szenvedett a demokrata Katie Hobbstól.

Az egykori televíziós híradós műsorvezető azóta azt állítja, hogy széles körű, szándékos visszaélések történtek a választás napján. Lake, aki fél százalékponttal veszítette el a versenyt Hobbs ellen, bíróságon támadta meg az eredményeket, azt állítva, hogy befolyásolták az eredményt.

Lake nem tudta azonban alátámasztani azt az állítását, hogy a Maricopa megyei szavazóhelyiségekben történt nyomtatási problémák olyan szándékos cselekmények voltak, amelyek megváltoztatták volna a verseny kimenetelét, amennyiben nem történtek volna meg, állapította meg Peter Thompson, a Maricopa megyei felsőbíróság bírája.

Lake-et a bíróság arra kötelezte, hogy fizessen 33 000 dollár perköltséget Hobbsnak.

Lake szerdán két fellebbezést nyújtott be, többek között az arizonai fellebbviteli bírósághoz. Emellett indítványt nyújtott be arra vonatkozóan, hogy a fellebbezést küldjék el az arizonai legfelsőbb bírósághoz – számolt be a Fox News. Az arizonai legfelsőbb bíróság elutasította a fellebbezés áttételére irányuló kérelmet, és a legfelsőbb bíróság határozatában azt írta:

„Nem látszik alapos ok arra, hogy az ügyet áttegyék ehhez a bírósághoz”.

15 próbálkozás után Kevin McCarthy lett az amerikai képviselőház új elnöke

Hosszas eljárás után az amerikai képviselőház megválasztotta elnökének Kevin McCarthyt, a Republikánus Párt jelöltjét.

Tom Ryan választási jogász a helyi Fox-csatornának azt mondta, hogy szerinte a bíróság teljesen ejteni fogja a pert.

„A választási vitákat a szavazatszámlálástól számított 10 napon belül kell elvégezni és lezárni”

– magyarázta Ryan. „Minden lehetőséget megkaptak arra, hogy tárgyalást tartsanak. Thompson bíró sok bizonyítékot beengedett [a tárgyalásra], amit a legtöbb bíró nem engedne be, de azért akarta ezt megtenni, hogy megmutathassa, hogy kellően megfontolta és mérlegelte a bizonyítékokat”.

A kudarcok ellenére Kari Lake a héten a Real Americas Voice nevű jobboldali streamingcsatornának adott betelefonálásában kijelentette,

hogy ő „a szabályosan megválasztott kormányzó”, még akkor is, ha Hobbs hétfőn letette a kormányzói esküt.

Amerikai fellebbviteli bíróság: a szólásszabadság része a MAGA-sapka

Egy tanár viselte a Donald Trumpot támogató sapkát egy továbbképzésen. Néhány kollegája „fenyegetve” és „megfélemlítve” érezte magát emiatt.