Izraeltől kaphat segítséget Dél-Korea Kim Dzsongunék ellen

A dél-koreai hadsereg egy izraeli drónfelderítő rendszer megvásárlását fontolgatja, miután decemberben észak-koreai drónok hatoltak be az országba – közölte egy védelmi forrás a dél-koreai Yonhap hírügynökséggel vasárnap.

A Sky Spotter nevű rendszert a Rafael Advanced Defense Systems gyártja, amely drónokat és más fenyegetéseket képes észlelni és követni, olyan módon, ahogyan arra a hagyományos radarrendszerek nem képesek.

A Sky Spotter mesterséges intelligenciát használ az objektumok rendszerezésére, osztályozására és azonosítására a téves riasztások elkerülése érdekében.

A Yonhap szerint a koreai hadsereg azt tervezi, hogy a rendszer hatékonyságának vizsgálata után a következő hetekben dönt arról, hogy hivatalosan kérvényezik Izraeltől a rendszer megvásárlását.

Észak-koreai drónok délen

Két héttel ezelőtt öt észak-koreai drón hatolt be Dél-Korea légterébe. Az egyik drón még a dél-koreai elnöki hivatal körüli repüléstilalmi zónába is behatolt.

A dél-koreai hadseregnek nem sikerült elfognia a drónokat.

Hogyan lett egy észak-koreai menekült a woke kultúra ellenharcosa?

Pak Yanmi kislányként menekült el Észak-Koreából, majd embercsempészek fogságába került Kínában, Amerikában pedig azzal szembesült, hogy azok az eszmék, amik tönkretették a hazáját a Nyugatot is fenyegetik.