Ortodox zsidó bokszolót iktatnak be az Ökölvívó Hírességek Csarnokába

Dmitrij Szalita azt mondja, hogy a sábeszkor soha nem bokszolt, ez adta meg neki az egyensúlyt egy őrült világban.

Dmitrij Szalita eredményei magáért beszélnek: 2001 és 2013 között profi bokszolóként 35-2-1-es mérleget és 18 kiütést tudhat magáénak.

Szalita április 30-án csatlakozik barátaihoz és egykori ökölvívótársaihoz, Zab Judah-hoz és Paulie Malignaggi-hoz, hogy beiktassák őket a New York-i Ökölvivő Hírességek Csarnokába.

„Mint ukrán bevándorló, aki Amerikába jött, hogy valóra váltsa az álmaimat, és mint ortodox zsidó, aki nem bokszolt sábeszkor, nagy megtiszteltetés tudni, hogy a barátaimmal, Zabbal és Paulie-val együtt kerülök be a Hírességek Csarnokába” – mondta Szalita a JNS-nek.

„Voltak emberek, akik kételkedtek abban, hogy sikerülhet. Keményen dolgoztam, és nem hallgattam senkire, aki azt mondta, hogy nem tudom elérni a céljaimat”.

Szalita a megtiszteltetést a néhai Jimmy O’Pharrownak ajánlotta, egykori edzőjének, aki a brooklyni Starrett City Boxing Clubban edzette őt. O’Pharrow 2011-ben, 85 éves korában hunyt el.

Szalita szerint ő volt a legjobb mentora, akit csak kívánhatott volna.

Polgár Juditot beiktatták a sakk Hírességek Csarnokába

Méltó módon jutalmazták minden idők legjobb női játékosát.

„Rengeteg leckét tanultam a bokszból, és megtanultam az egyensúlyt a ringben és az életben is, hogy ne menjek túl magasra vagy túl mélyre, és maradjak kiegyensúlyozott” – mondta Szalita.

„Soha nem hagytam, hogy az érzelmek irányítsanak a ringben vagy azon kívül. Minden elismerésem az edzőmnek, Jimmy O-nak jár, ez a díj nekem és neki szól.”

Szalita elmondta, hogy egyik célja az volt, hogy megmutassa, hogy a zsidók is tudnak kemények lenni, amit azzal támasztott alá, hogy megnyerte a New York-i Golden Gloves és a WBF junior váltósúlyú világbajnoki címét, valamint más címeket is.

Szalita szerint a kipa viselése inkább előnyére vált, mint hátrányára, mert a bunyósok tisztelik a hitelességet.

„Próbálok példamutatóan élni, és úgy gondolom, hogy az embereknek tisztességesen és tisztelettel kellene bánniuk egymással” – mondta.

„Szerintem fontos, hogy büszkék legyünk arra, akik vagyunk”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Mázel tov: Gedó György 70 éves

Az egyetlen magyar bokszoló, aki négy olimpián vett részt.