Újabb őslakos aktivistáról derült ki, hogy valójában európai származású

Egy wisconsini queer őslakos művészkollektíva társalapítóját, aki magát indián őslakosnak vallotta, azzal vádolják, hogy fehér nő, és azóta lemondott közösségi pozícióiról.

Az elmúlt időben megszaporodott azoknak a száma az Egyesült Államokban, akik valamilyen kisebbségi identitást vettek fel annak érdekében, hogy előnyöket szerezzenek maguknak. Számtalan program, ösztöndíj, és állás nyílt meg azoknak, akik valamilyen kisebbségi csoport tagjának vallják magukat.

Kay LeClaire, aki a Nibiiwakamigkwe névre is hallgatott, „két-szelleműnek”-nek is vallja magát, ami egy olyan kifejezés, amelyet sok őslakos használ a nem bináris nemi identitás leírására (nem nő és nem férfi).

Azt állította, hogy métis, oneida, anishinaabe, haudenosaunee, kubai és zsidó származású, de az AdvancedSmite állítólag online nyilvántartásokat és forrásokat használt, hogy kiderítse LeClaire valódi származását – német, svéd és francia-kanadai.

Az elmúlt évek során LeClaire, aki a művészkollektíva tagja és társtulajdonosa, több művészeti ösztöndíjat, a Wisconsini Egyetemen fizetett rezidenciát, helyet kapott az eltűnt és meggyilkolt őslakos nők munkacsoportjában, valamint számos előadói fellépést és művészeti kiállítást szerzett – jelentették.

LeClaire egy bocsánatkérést adott ki, amiben megígérte, hogy „változni fog”, de nem indokolta, hogy miért mondta magáról, hogy indián.

Nemrég Sacheen Littlefeather híres indiánjogi aktivistáról derült ki, hogy valójában mexikói származású volt.

(The Daily Mail)

Joshua Mitchell: Kína miatt érhet véget az amerikai identitáspolitika

A politikai filozófus a Neokohnnak elmondta, hogy milyen szerepet játszik a bűn az identitáspolitikában, ás mi a közös a puritanizmusban és a woke-ban. Hajdú Tímea interjúja.