Hezbollah vezér: az izraeli kormány őrült szélsőségesekből áll

Napokkal azután, hogy lemondott egy beszédet, ami miatt találgatások indultak meg az egészségi állapotával kapcsolatban, Haszan Naszrallah, a libanoni Hezbollah terrorista szervezet vezetője kedden videóüzenetben beszélt támogatóihoz.

A Haaretz izraeli lap által idézett, Kasszem Szolejmáni iráni tábornok megölésének harmadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Naszrallah elítélte Itamar Ben Gvir nemzetbiztonsági miniszter Templom-hegyi látogatását, és azt mondta, hogy az „robbanáshoz vezet az egész régióban”.

„Nem félünk a Netanjahu-kormánytól – megértjük” – tette hozzá, mondván, hogy

az újdonság ebben az izraeli kormányban az, hogy „korrupt emberek és őrült szélsőségesek” vannak benne.

„Ez annak a jele, hogy ez egy olyan kormány, amely véget vet a cionista entitásnak”. Ez a kormány „őrült lépéseket fog tenni, amelyek pusztulást hoznak Izraelre” – jelentette ki Naszrallah.

Ben Gvir templomhegyi látogatásával kapcsolatban Naszrallah azt mondta, hogy „a jeruzsálemi szent helyek megtámadása regionális eszkalációt okozhat”.

Így folytatta: „Azt mondom Izrael támogatóinak és segítőinek: Ha nem akarnak egy újabb regionális háborút az ukrajnai és oroszországi háború mellett, akkor akadályozzák meg Izraelt abban, hogy ostoba lépéseket tegyen”.

„Ami ma az al-Aksza tábornál történt, és számos arab ország palesztinokkal kapcsolatos álláspontja garantálja, hogy veszélyes irányba fordulnak. Ha az al-Aksza mecsetnek és a szent helyeknek bántódása esik, az nem csak Palesztinán belül, hanem az egész régióban rombolja a helyzetet”

– aggodalmaskodott Naszrallah.

„A világ minden országának üzenjük: Ha nem akarnak háborút a régióban, akkor meg kell fékezniük ezeket az őrült szélsőségeseket”

– folytatta.

Naszrallah az egészségi állapotáról is nyilatkozott, visszautasítva az arra vonatkozó találgatásokat, és azt mondta, hogy „nincs ok a pánikra”.

A Libanonból és Szaúd-Arábiából érkező hírek azt állították, hogy Naszrallah valóban agyvérzést kapott a múlt héten, és munkaképtelenné vált.

Pár héttel ezelőtt Naszrallah olyan beszédet tartott, amelyben köhögött, és úgy tűnt, hogy nehezen beszél.

A beszéd hatására a Hezbollah vezetőjének állapotáról pletykák keringtek, többek között az a hír járta, hogy koronavírusos lett és kómába is esett.

A Hezbollah cáfolta ezeket a pletykákat, és Naszrallah később újabb beszédet tartott, amelyben eloszlatta az egészségi állapotáról szóló híreszteléseket.

A hírek szerint agyvérzést kapott a Hezbollah rettegett vezetője

A libanoni terrorcsoport szerint azonban vezetőjük csupán „influenzás”.