Vissza a jövőbe: Izrael újra utazási korlátozásokat vezet be Kínával szemben

A Kínából érkező utasoknak kötelező lesz a koronavírus-tesztelés.

Izrael pénteken bejelentette, hogy utazási korlátozásokat vezet be a Kínából érkező látogatókkal szemben, ahol a koronavírusos megbetegedések száma kilőtt, miután lazítottak az ország covid-politikáján.

A külföldi légitársaságok megkövetelik majd, hogy a Kínából Izraelbe utazó külföldi állampolgárokat teszteljék a vírusra. Emellett önkéntes mintavételi állomásokat hoznak létre az izraeliek és a külföldi állampolgárok számára, mondta az új egészségügyi miniszter, Aryeh Deri.

Ezzel Izrael csatlakozik más országokhoz, amelyek utazási korlátozásokat vezetnek be a Kínából érkező járatokra.

Az Európai Unió egészségügyi ügynöksége ugyanakkor „indokolatlannak” nevezte a Kínából érkező látogatók kötelező koronavírusszűrésének bevezetését.

Izraelen és egyes európai államokon kívül más országok is úgy döntöttek, hogy új szabályokat vezetnek be a Kínából érkezőkre, köztük az Egyesült Államok, Japán, India, Tajvan és Dél-Korea.

Az új covid-megbetegedések száma decemberben ugrásszerűen megnőtt Kínában, a hónap első 20 napjában csaknem 250 millió ember fertőződött meg coviddal. Peking a korlátozások közel három év után történő enyhítésének részeként közölte, hogy január 8-tól eltörli a tengerentúlról érkezőkre vonatkozó kötelező covid-karantént.

A pandémia vége: Izrael influenzaszerű vírussá minősíti vissza a koronavírust

Január 31-től.