Transz kategóriát hoz létre Bokszvilágtanács

A Bokszvilágtanács illetékesei egy csütörtöki jelentésben közölték, hogy a nemzetközi profi ökölvívó szervezet 2023-ban új kategóriát hoz létre a transznemű bunyósok számára.

Mauricio Sulaiman, a tanács elnöke a The Telegraphnak elmondta, hogy szerinte itt az ideje, hogy a sportág foglalkozzon a „biztonság és a befogadás” kérdéseivel.

„2023-ban globális felhívást fogunk közzétenni az érdeklődők számára, és felállítjuk a protokollokat, konzultációt kezdünk, és valószínűleg létrehozunk egy ligát és egy tornát”

– mondta Sulaiman.

1963-ban Adolfo López Mateos, Mexikó akkori elnöke 11 másik országgal – köztük az Egyesült Államokkal – közösen hozta létre a szervezetet, egy olyan kezdeményezésként, amely a világ összes bizottságát egyesíti és fejleszti az ökölvívás elterjedését – olvasható a WBC honlapján.

„Az ökölvívásban soha nem fogadható el, hogy egy férfi egy nő ellen küzdjön, függetlenül a nemváltástól”

– mondta a tanács elnöke. „Nem szabad, hogy szürke zóna legyen a dolog körül, és mi átláthatósággal és a helyes döntésekkel akarunk belevágni.”

Transz misszió: Futótűzként terjed a Loretta jelenet a Brian életéből – videó

„Miért küzdenénk, hogy legyen joga szülni, ha egyszer nem szülhet gyereket??” Nézze újra a jelenetet magyar szinkronnal!