Videó: A terrorista kihívta magához az izraeli rendőrséget

Három rendőr könnyebben megsérült Kafr Kasszimban az éjszaka egy gázolásos-lövöldözős terrortámadás során – számolt be az Ujkelet.live

A sérülteket a helyszínen ellátták, majd kórházba szállították. A terroristát lelőtték és súlyosan megsebesítették, később belehalt sérüléseibe.

A helyszínre különleges erők érkeztek, akik helikopter segítségével átfésülték a területet további gyanúsítottak után kutatva. A nyomozást átadták a Sabak belbiztonsági szolgálatnak.

„A rendőrök reakciója megakadályozott egy szélesebb körű terrortámadást” – közölte Kobi Sabtáj rendőrfőkapitány.

כאן חדשות on Twitter: „הזעיק את השוטרים, ירה, דרס – וחוסל: תיעוד הפיגוע בכפר קאסם(אורלי אלקלעי) pic.twitter.com/osZ7UcXwJx / Twitter”

הזעיק את השוטרים, ירה, דרס – וחוסל: תיעוד הפיגוע בכפר קאסם(אורלי אלקלעי) pic.twitter.com/osZ7UcXwJx

Az előzetes vizsgálat során megállapítást nyert, hogy a terrorista volt az, aki a helyszínre hívta a rendőrséget, egy erőszakos incidensre hivatkozva. A terrortámadást megörökítő felvételen a helyszínre érkező rendőrök láthatók. A terrorista kivont fegyverrel kilép az épületből és lőni kezd rájuk. Miután a fegyvere elakadt, visszament az épületbe, majd beült az autójába – és elgázolta őket.

A házkutatások során a biztonsági erők Molotov-koktélokat, fegyvereket és különféle lőszereket találtak az épületben, ahonnan a terrorista előjött.

Avi Biton körzetparancsnok szerint a bizonyítékokból és a rendőrök tanúvallomásaiból úgy tűnik, a terrorista előre megtervezte a támadást.

„A tisztek határozottan jártak el, ahogy az egy ilyen eseményen elvárható ” – mondta a körzetparancsnok.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Több ezer tartalékos katona kapott váratlan üzenetet

Az izraeli hadsereg tartalékosainak tízezrei kaptak zavaros telefonhívásokat és üzeneteket csütörtökön kora reggel, ami a hadsereg szerint technikai hiba volt – írja a Times of Israel.