Ben Shapiro is elmondta a véleményét Zelenszkij amerikai látogatásáról

Zelenszkij nem téved, amikor több amerikai segítségre törekszik; ez országa érdeke. Az Egyesült Államok nem téved, amikor segítséget nyújt; az orosz invázió visszaverése országunk érdeke. De ez nem jelenti azt, hogy az ukrán és az amerikai célok azonosak lennének – írja az ismert konzervatív politikai kommentátor Twitter-oldalán.

Shapiro szerint Ukrajna kizárólag abban érdekelt, hogy Oroszországot teljesen kiszorítsa Ukrajnából, beleértve a Krímet is.

„Ezzel szemben mi a NATO elrettentő erejének fenntartásában, az orosz eszkaláció megakadályozásában, Kína visszaszorításában, és igen, Oroszország teljes összeomlásának megakadályozásában vagyunk érdekeltek” – vélekedett Shapiro, aki szerint Amerika a legtöbb célját elérte, szemben Ukrajnával, amely még nem.

„Ez azt jelenti, hogy mi buzgón szeretnénk Oroszországot az asztalhoz ültetni, Ukrajna kevésbé…”

Shapiro úgy véli, hogy az Egyesült Államoknak minden érdeke azt diktálja, hogy a háborút tárgyalásos úton fejezze be, ami kétségtelenül szembe megy az ukrán elvárásokkal. Shapiro szerint ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államoknak először is további segítséget kell nyújtania Ukrajnának ahhoz, hogy keményen megszorongassák az oroszokat és megakadályozzák az ország összeomlását, valamint zárt ajtók mögött világossá kell tennie Putyinnak, hogy a tárgyalásos megoldás lehetséges.

„Ez azt is jelenti, hogy valamikor a közeljövőben Bidennek kell majd a rosszfiú szerepét játszania Zelenszkijjel szemben, és „nemet” mondani neki”

– írja Shapiro, aki szerint a kérdés csak az, hogy Biden hajlandó-e ezt megtenni.

„Komoly kétségeim vannak afelől, hogy Biden hajlandó vállalni a rosszfiú szerepét. És ebben rejlik a probléma”

– tette hozzá a Daily Wire feje.

Így kerülte el Peking és Washington, hogy a háború lángba borítsa egész Európát

A kínai és amerikai vezetés titokban megállapodást kötött az ukrajnai háború eszkalációjának elkerülése érdekében.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.