Centiken múlott az élete, de csodával határos módon életben maradt

Az izraeli mesterlövész szerint „hanukai csoda” történt – adta hírül az Újkelet.live.

„A héten, amikor Izrael gyertyákat gyújt és megünnepli a hanuka csodáját, én a saját személyes csodámat ünneplem.

A fejemre célzott lövedék, ami biztos véget vetett volna az életemnek a dzsenini menekülttábor szívében, elakadt a szolgálati fegyveremben” – idézte fel “Ajin” őrmester az izraeli határrendészet mesterlövésze a történteket.

Az incidens múlt héten történt, amikor csapatát a szamáriai Dzseninben lévő menekülttáborba (Palesztin Hatóság területe) vezényelték, egy terrorgyanús személyek elfogására irányuló razzia miatt.

„Tisztában vagyok a tevékenységünkben rejlő veszélyekkel és kockázatokkal, de ez az incidens megmutatta számomra, milyen közel voltam a halálhoz, és csak a hanukai csodának és isteni gondviselésnek köszönhetem az életem.”

„Erős zajt hallottam, majd rögtön utána üvegtörést, és azonnal tudtam, hogy valaki ránk lőtt” – mondta Ajin parancsnoka.

„Ezzel egyidejűleg Ajin őrmester hanyatt vágódott, és biztos voltam benne, hogy ennyi, elvesztettem az egyik emberemet.”

„Forróságot éreztem az arcomon, a kezeimet az arcomra tettem, és egy kis szilánkot éreztem. A parancsnokom megkérdezte, jól vagyok-e, én azonnal igent mondtam, és lefeküdtünk a földre, hogy fedezékbe húzódjunk.”

Néhány nappal később a mesterlövész rájött, hogy a fegyvere nem működik megfelelően, és megdöbbenve vette észre, hogy egy lövedék van benne.

„Ha egy kicsit elmozdulok valamelyik oldalra, a lövedék megölt volna”

– tette hozzá.

Köves Slomó: Ha teszünk a csodáért, akkor lesz csoda!

Meggyújtották az első hanukai gyertyát a budapesti Nyugati téren felállított gyertyatartón.