A Hezbollah szerint „nem szándékos incidens” vezetett az ír katona halálához

A Hezbollah libanoni terrorista szervezet egyik magas rangú tisztségviselője csütörtökön azt mondta, hogy egy „nem szándékos incidens” vezetett annak az ír katonának halálához, aki szerda este az ENSZ dél-libanoni békefenntartó missziójában vett részt, és kijelentette, hogy a fegyveres csoportnak nincs köze hozzá.

Wafiq Safa kifejezte pártja részvétét „az al-Aqbieh lakói és az ír egység között történt nem szándékos incidens után”, és felszólította a pártját, hogy ne „keveredjen bele” az incidensbe.

Simon Coveney ír külügyminiszter szerint az UNIFIL egységei egy dél-libanoni műveleti területről Bejrútba tartottak, amikor szerdán késő este Al-Aqbiehben megtörtént az incidens.

„A két páncélozott jármű különvált. Az egyiket körülvette egy ellenséges csőcselék, azt hiszem, csak így lehet leírni, és lövések dördültek el. Sajnos az egyik békefenntartónk meghalt”

– mondta Coveney az RTE ír nemzeti műsorszolgáltatónak.

„Erre nem számítottunk, igen, az elmúlt hónapokban volt ugyan némi feszültség a terepen a Hezbollah-erők és az UNIFIL között, de semmi ilyesmi”.

Ír katona halt meg az ENSZ libanoni békefenntartó missziójában

Egy másik, szintén ír katona pedig megsérült, amikor egy Bejrútba tartó, két páncélozott harcjárműből álló konvoj kézifegyveres tűz alá került