Hány teve és beduin fér be egy izraeli autójába?

Két izraeli túrázó, Chágáj Tál és Sáchár ma már pontosan tudja a választ, miután terepjárójukkal felvettek egy sérült tevét és gazdáit a Júdeai-sivatagban – írja Zsido.com

A két barát a Holt-tenger feletti hegyekben autózott, hogy az Arad melletti Kfár Hánokdimból eljussanak Mecukéj Drágotba. Út közben arra lettek figyelmesek, hogy egy csapat beduin éppen egy kőomlástól megsérül tevét próbál ellátni. Megálltak, hogy segítsenek, majd a beduinok kérésére az állatot az autójukba emelték, hogy elvihessék a táborhelyre. Chágáj és Sáchár kiszerelte a jármű hátsó üléseit és közös erővel betették a tevét, majd a legnagyobb meglepetésükre mind a nyolc beduin felkapaszkodott az autóra.

„Voltak, akik belültek a teve mellé, mások kívülről csimpaszkodtak a kocsiba. Így jutottunk el a négy kilométerrel arréb fekvő táborukba”

– mesélte Chágáj. A beduinok a Káábne törzshöz tartoznak, akik a Hevrontól délre levő hegyekben élnek egy Dákájke nevű félnomád településen. Miután szerencsésen megérkeztek, a beduinok a sátrukba invitálták a két barátot, hogy megvendégeljék őket.

„Nem volt időnk egy teljes étkezést végigülni, ezért csak kávét és teát ittunk és a fociról beszélgettünk. Mivel a vendéglátóink egyáltalán nem beszéltek héberül, csak Sáchár tudott kommunikálni velük, mert ő egy kicsit ért arabul.” – mondta Chágáj.

„Remélem, a teve jól van. Azt mondták, hogy ha egy teve eltöri a lábát, az már menthetetlen, de ez az állat csak zúzódásokat szenvedett, úgyhogy van esély a felépülésére”

– tette hozzá.

Találós kérdés: Hány birka fér el egy izraeli férfi autójának hátuljában?

Az izraeli rendőrök rendesen meglepődtek, amikor megállították a 47 éves férfi autóját.