Elon Musk újabb leplezéseket tett: így feketelistázott a Twitter

A csütörtök este nyilvánosságra hozott „Twitter-akták” legújabb adagjából kiderült, hogy a cég legmagasabb szintjén dolgozó baloldaliak – akiket azóta mind kirúgtak vagy lemondásra kényszerültek – a platform egyik legnépszerűbb jobboldali fiókját vették célba többszöri felfüggesztéssel annak ellenére, hogy titokban elismerték, hogy nem követett el semmi rosszat.

Bari Weiss újságíró egy hosszú Twitter-folyamot tett közzé, amelyben bemutatta, hogy a Twitter hogyan hozott létre feketelistákat, hogyan akadályozta meg, hogy a nemkívánatos tweetek trendingbe kerüljenek a platformon, és hogyan korlátozta aktívan egész fiókok, sőt trending témák láthatóságát titokban, a felhasználók tájékoztatása nélkül.

Weiss megjegyezte, hogy a cenzúrának különböző szintjei léteztek a Twitteren, és hogy a legmagasabb szint a „Site Integrity Policy, Policy Escalation Support”, azaz a „SIP-PES” volt.

„Ebbe a titkos csoportba tartozott a Jogi, Politikai és Bizalmi Főosztály vezetője (Vijaya Gadde), a Bizalom és Biztonság globális vezetője (Yoel Roth), a későbbi vezérigazgatók, Jack Dorsey és Parag Agrawal, valamint sokan mások” – mondta Weiss. „Itt születtek a legnagyobb, politikailag legérzékenyebb döntések.”

Weiss megmutatta, hogy a Libs of TikTok felkerült a „Trends Feketelistára”, és hogy a fiókra egy külön megjegyzés került, amely szerint a fiókkal kapcsolatban „a SIP-PES-szel való konzultáció nélkül nem lehet intézkedést tenni”.

A Libs of Tik Tok egy olyan oldal, ami progresszív tanárok nyilvános Tik-Tok videóit egyszerűen újraosztotta.

Egy összefoglaló a legabszurdabb videókról: 

Libs of Tiktok Cringe Compilation #2

libsoftiktok You guys really liked the first video i made so i made another one for you. Make sure to like and subscribe to support the channel. Follow my friend Libs of Tiktok of Twitter: https://twitter.com/libsoftiktok For more spicy takes My 2nd channel: https://www.youtube.com/channel/UCgpb… Rumble: https://rumble.com/user/TheBigNickShow My Social Media Gab: https://gab.com/amanforourtimes123 Minds: https://www.minds.com/amanforourtimes…

„A fiókot – amelyet Chaya Raichik 2020 novemberében indított el, és amely ma már több mint 1,4 millió követővel büszkélkedhet – csak 2022-ben hatszor függesztették fel, mondja Raichik.

„A Twitter többször is arról tájékoztatta Raichikot, hogy felfüggesztették, mert megsértette a Twitter „gyűlöletkeltő magatartás” elleni irányelvét.”

A legmagasabb szinten lévők azonban titokban bevallották, hogy tudták, a Libs of Tik-Tok nem sértette meg az oldal szabályait, mégis azt akarták, hogy függesszék fel.

Bari Weiss azt is megosztotta, hogy a feketelistára további amerikai jobboldali figurák is felkerültek, mint a Trump-támogató Dan Bongino műsorvezető, és Charlie Kirk médiaszemélyiség.  Feketelistázva lett a Stanford egyetem egyik professzora is, aki nem támogatta a lezárásokat.

(The Daily Wire/Bari Weiss)

Musk nyilvánosságra hozta hogyan cenzúrázta a Twitter a Hunter Biden-sztorit

Elon Musk elkezdte a Twitter belső működésének leleplezését.