Izrael a világ 5. legbiztonságosabb országa a turisták számára

The Swiftest nevű amerikai biztosítás-összehasonlító weboldal nemrégiben készített felmérést, melyben a turisták által legbiztonságosabb országokat rangsorolta.

Eszerint Izrael az ötödik legbiztonságosabb a világ 50, turisták által leginkább látogatott országa közül, nála csak Svájc, Hollandia, Dánia és Szingapúr számított biztonságosabbnak, az előbbiek A, az utóbbi két ország A+ osztályzatot kapott.

A tanulmány szerint Szingapúr „a turisták számára a legkevésbé veszélyes ország. A nagyon alacsony gyilkossági, közúti halálozási és természeti katasztrófa-kockázattal Szingapúr kiváló választás az utazók számára a biztonságot illetően. Mitől olyan biztonságos Szingapúr?

A legkevésbé biztonságos országok listáját Dél-Afrika vezeti nagy fölénnyel, főként a 100 000 lakosra jutó 36,4 gyilkossági arány miatt. A jelentés szerint ebben a 60 milliós országban naponta mintegy 68 embert gyilkolnak meg.

Dél-Afrikát India követte a turisták számára a második legveszélyesebb úti célként – de nem az emberölés, hanem a rossz higiéniai körülmények okozta halálesetek (18,6 haláleset 100 000 főre vetítve), a fertőző betegségek és a természeti katasztrófák kockázata miatt.

Az Egyesült Államok a 20. helyen áll a listán, és C- általános biztonsági osztályzatot kapott, elsősorban a magas gyilkossági ráta (100 000 emberre 5) és a természeti katasztrófák magas kockázata miatt.

Az emberölés kategóriában Izrael B osztályzatot kapott, 100 000 lakosra 1,5 gyilkosság jutott.

A németek is szívesen vennének izraeli rakétavédelmi rendszert

Az üzlet becslések szerint 3 milliárd euróba kerülne, ami a legnagyobb védelmi üzlet lenne Izrael történetében.