Durván megaláztak egy vallásos zsidó férfit Jeruzsálem óvárosában

Az arab fiatalok még videóra is vették, ahogyan megalázzák a férfit.

Az izraeli rendőrség letartóztatott két arab fiatalt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Jeruzsálem óvárosában megaláztak egy zsidó férfit, majd az esetről készült felvételeket feltöltötték a TikTok-ra.

A felvételt nevető emojikkal tették közzé, és az látható rajta, ahogyan azt követelik a zsidó férfitól, hogy csókolja meg az egyik arab kezét és lábát.

Adam Milstein on Twitter: „HORRIBLE – Police on Thursday arrested a pair of Palestinian teens who filmed themselves threatening an ultra-Orthodox man in Jerusalem’s Old City, ordering him to bend down on his knees and kiss one of their feet in a video that they later uploaded to TikTok. pic.twitter.com/f9uSwSfdar / Twitter”

HORRIBLE – Police on Thursday arrested a pair of Palestinian teens who filmed themselves threatening an ultra-Orthodox man in Jerusalem’s Old City, ordering him to bend down on his knees and kiss one of their feet in a video that they later uploaded to TikTok. pic.twitter.com/f9uSwSfdar

„Az izraeli rendőrség jeruzsálemi kerülete továbbra is harcolni fog a bántalmazás, az erőszak és a megalázás bűncselekményei ellen, és az érintetteket bíróság elé állítja”

– közölte a rendőrség.

„Az ilyen helytelen cselekedetek videóra vétele és a közösségi médiában való megosztása még súlyosabb, és a bűnözőknek tudniuk kell, hogy a tettükről készült felvételek csak segítenek a rendőrségnek a bizonyítékok összegyűjtésében, az érintettek felkutatásában, gyors letartóztatásában és bíróság elé állításában. Továbbra is elszántan fogunk küzdeni, és foglalkozni fogunk a közösségi médiában és minden más helyen elkövetett bűncselekményekkel”.

A Siratófal rabbija megáldotta a magyar köztársasági elnököt

Novák Katalin magánlátogatást tett a Siratófalnál két napos hivatalos látogatást követően.