Netanjahu alakuló kormányának tagja megszüntetné a jeruzsálemi Pride-felvonulást

Avi Maoz képviselő kijelentette, hogy gondoskodni fog a jeruzsálemi Pride-felvonulás eltörléséről, és az évente megrendezett eseményt „förtelmesnek” nevezte. 

Az Olam Katan adott interjújában Maoz továbbá azt mondta, hogy véget fog vetni az általa „radikálisnak, progresszívnek” nevezett, magas rangú rendőrségi és katonai tisztviselők magánszervezetek általi agymosásának, és kijelentette, hogy az IDF-nél a nemi kérdésekkel foglalkozó tanácsadói pozíció megszüntetése létfontosságú az ország biztonsága szempontjából.

„Mindenekelőtt a jeruzsálemi Pride-felvonulást kell törölni”

– mondta Maoz. „Gondoskodni fogok róla, hogy töröljék. Ez egy szégyen. Ebben egészen egyenes vagyok”.

Benjamin Netanjahu leendő miniszterelnök Maoz megjegyzéseire reagálva azt mondta, hogy „a Jeruzsálemi Pride tovább fog vonulni”.

Maoz, aki megállapodást írt alá Netanjahuval, hogy miniszterhelyettes lesz a formálódó kormányban, azt mondta, hogy a téma nem merült fel a koalíciós tárgyalásokon, „de nem titkolom, hogy biztosan le akarom mondani.”

„Tudják, hogy ezek a felvonulások mennyire ártanak a szent Jeruzsálemnek, annak közterének?” – mondta. „Tüntetni akarnak – tüntetni. De egy nyilvános, promiszkuitással teli förtelem felvonulás?”

Netanjahu a hét elején kötött megállapodást Maozzal, a Noam párt egyetlen törvényhozójával, és miniszterhelyettessé és a Miniszterelnöki Hivatalon belül egy új „nemzeti zsidó identitás” kormányzati ügynökség vezetőjévé tette.

(Times of Israel)

Fontos lépés az izraeli kormányalakításban

Megállapodott a Likud és a Vallásos Cionista párt. Fontos miniszteriumok kerültek a Betzalel Szmotrocs vezette párthoz.