Palesztin terrorista palesztin zászlóval kérkedett a katari VB-n

Nem mindennapi képet osztott meg a Twitteren egy izraeli ügyvéd: a fotón egy hírhedt Hamász-terrorista látható, amint boldogan fényképezkedik a katari foci vb-n — számol be a Euronews.

„Kedves FBI, Walid Anjas terrorista, aki 9 embert, köztük 3 amerikai állampolgárt (…) gyilkolt meg a 2003. júliusi öngyilkos merényletben a Héber Egyetem kávézójában, jelenleg a #WorldcupQatar2022-en van”

– írta a Twitteren Maurice Hirsch izraeli ügyvéd – az Izrael-gyűlöletet dokumentáló NGO Monitor volt katonai szakértője az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában -, mellékelve egy fotót is az esetről.

A fotón Anjas látható, amint mosolyogva egy nagy palesztin lobogót tart maga előtt az egyik dohai stadion lelátóján. Hirsch azonban pontatlanságot írt: a jeruzsálemi merénylet 2002-ben történt, ráadásul ez csak egy a három közül, amit a Hamász terroristája elkövetett.

Walid Anjas összesen 35 civil izraeli haláláért felel: a jeruzsálemi merényleten kívül még ugyanabban az évben, társaival együtt megölt 15 embert Rison Lecionban, a jeruzsálemi Café Moment-ben pedig felrobbantottak még 11-et.

Maurice Hirsch, Adv. 🇮🇱 עו”ד מוריס הירש on Twitter: „Dear @FBI, Terrorist Walid Anjas ⬇️who murdered 9, including 3 🇺🇸 citizens (Benjamin Blutstein, 25, Pennsylvania, David Gritz, 24, Massachusetts & Ruth Coulter, 36, New York) in the July 2003 Hebrew University cafeteria suicide bombing is presently at the #WorldcupQatar2022. https://t.co/2x752qgoka / Twitter”

Dear @FBI, Terrorist Walid Anjas ⬇️who murdered 9, including 3 🇺🇸 citizens (Benjamin Blutstein, 25, Pennsylvania, David Gritz, 24, Massachusetts & Ruth Coulter, 36, New York) in the July 2003 Hebrew University cafeteria suicide bombing is presently at the #WorldcupQatar2022. https://t.co/2x752qgoka

Anjast több mint ezer másik palesztin terroristával együtt 2011-ben engedték ki az izraeli börtönből, cserébe Gilad Shalitért. A 19 éves izraeli katonát 2006-ban ejtette fogságba a Hamász. Túszejtése után három nappal Izrael hatalmas katonai műveletet indított Gáza ellen, hogy kiszabadítsák, az öt hónapig tartó, 400 palesztin életét követelő művelet azonban sikertelen volt.

Végül 1027 palesztin fogolyért cserébe a Hamász elengedte. Három ország fogadta be a terroristákat: Törökország, Szíria és Katar.

Anjas ügye azért is érdekes, mert ő az egyike azon számos palesztin terroristának és családtagjaiknak, akiket a hivatalos Palesztin Hatóság finanszíroz a „pay for slay” (kb. „fizetünk, hogy ölj”) elv alapján. Sőt, Anjas és a többi 2002-es jeruzsálemi merénylő idén augusztusban 14 százalékos fizetésemelést is kapott, 2251 dollár helyett már 2572 dollár (kb. 1 millió forint) jár neki havonta.

A fociválogatott kiesését ünnepelte, agyonlőtték az iráni férfit

Irán kedden szenvedett 1-0-s vereségét az Egyesült Államok ellen a katari foci vébén.