Katonai akcióban likvidálták az Iszlám Dzsihád parancsnokát és segédjét

A palesztin arab média arról számolt be, hogy szerdára virradó éjszaka összecsapások törtek ki az izraeli hadsereg katonái és palesztin arabok között a dzsenini menekülttáborban.

A közösségi médiában terjedő videókon palesztinai arab mentőautók voltak láthatók, és lövések hallatszottak.

A beszámolók szerint az Iszlám Dzsihád katonai ágának parancsnoka, Ayman al-Szaadi, és egyik segítője, Naim al-Zubadi elesett az izraeli katonákkal vívott tűzharcban.

Az Iszlám Dzsihád megtorlással fenyegetőzött, és azt mondta:

„Úgy maradunk, mint a torkotokba szúrt kés, amíg el nem hagyjátok a földünket”.

A Palesztin Hatóság hivatalos hírügynöksége, a Wafa arról számolt be, hogy a két halálos áldozat mellett többen megsebesültek, és négy embert letartóztattak.

Szerdán az Izraeli Biztonsági Ügynökség (Sin Bet) és az izraeli hadsereg közös akciót hajtott végre a Dzsenintől nyugatra fekvő Ya’bad palesztin arab faluban, amelyben letartóztatták a terrorgyanús A’ani Harzallahot.

A Ya’badban élő Harzallah kétszer volt börtönben Izraelben, és a közelmúltban ismét terrorista tevékenységgel gyanúsították. A letartóztatás során az erők egy M-16-os fegyvert, egy mellényt és 50 000 sékelt találtak, amelyeket a gyanú szerint terrorizmusra szántak.

A művelet során terroristák lőttek az erőkre, és robbanóanyagot dobtak a területre. Az hadsereg katonái tüzet nyitottak a gyanúsítottakra, az izraeli erők között nem volt sérült.

Vasárnap a Kan 11 hírtelevízió arról számolt be, hogy az Iszlám Dzsihád nagyszabású bombatámadás-sorozatát sikerült meghiúsítani a Palesztin Hatóság biztonsági erőinek Dzsenin térségében.

A jelentés szerint a Palesztin Hatóság biztonsági erői múlt csütörtökön egy különleges műveletben nagy mennyiségű és szokatlan mennyiségű robbanószerkezetet és robbanóanyagot foglaltak le, amelyeket egy Izrael elleni támadássorozat végrehajtásához akartak felhasználni.

A Dzsenin térségében zajló művelet azért jelentős, mert a Palesztin Hatóság az utóbbi időben nehézségekbe ütközött a térség irányításának megszerzésében.

Netanjahu nem tervezi, hogy talmudi törvények alapján kormányozza Izraelt

„Nem fogjuk betiltani az LMBT fórumokat. Mint tudják, az én nézetem erről finoman szólva is merőben más [mint a radikális jobboldalé]. A törvények országa maradunk”.