Így mesél a fiataloknak a holokauszt szörnyűségeiről a népszerű zsidó sztár

Rengeteg videója, produkciója, tánca és dala után Montana Tucker az utolsó ember, akitől azt várnánk, hogy dokumentumfilmet forgasson Auschwitzban – írja az Arutz7.

„Nem hiszem el, hogy zsidó!” – gyakran hallja ezt a fiatal nő, amiről azt mondja, hogy frusztrálónak találja.  Montana büszke zsidó gyökereire és a generációkon átívelő örökségére. Nagymamája holokausztról szóló történeteit hallgatva nőtt fel, ezért nagyon fontos volt számára, hogy ellátogasson azokra a helyekre, ahol nagyszülei túlélték a második világháború szörnyűségeit, és ahol annyi szenvedés és pusztítás történt.

Montanának sikerült egy egyedülálló dokumentumfilmet forgatnia a lengyelországi és auschwitzi útjáról, amely nagy nyilvánosságot kapott a közösségi médiában (a dokumentumfilmet több részletben töltötte fel a TikTok-oldalára, ide kattintva tekinthető meg az első rész).

Can you imagine being separated from your parents while watching them … | TikTok

5.9K Likes, 97 Comments. TikTok video from Montana Tucker (@montanatucker): „Can you imagine being separated from your parents while watching them get taken away to their death? That’s what happened to my Grandma Lilly in Auschwitz… This was the HARDEST moment of my life- holding my mothers hand in the exact spot Grandma Lilly saw the Nazis send her mother to her death.

Bár hozzászokott a filmezéshez és a forgatókönyvekhez, a smink, a koreografált tánc és az éneklés után hirtelen egy másik oldalát mutatja meg a mintegy tizenkét millió követőből álló, egyre növekvő követőtáborának.

Nem fél kijelenteni a világnak, hogy zsidó és büszke rá.

A közösségi média királyok világában, ahol az influencerek istenekké válnak a követőik számára, és milliós szerződések kötik őket szponzoraikhoz és jól kigondolt imázsukhoz, Montana képes volt szembe menni az árral. Amikor Kanye West antiszemita botrányai újabb és újabb hullámokat vetettek a közösségi médiában, Montana már az auschwitzi útjáról szóló doku-sorozatának szerkesztésével volt elfoglalva, majd csendben, de határozottan közzétette a sorozatot az interneten.

A lépése tökéletesen időzített volt, üzenete pedig erőteljes. A gyűlöletkeltés helyett igyekezett nevelni a követőit. Montana egyszerűen emlékeztette bonyolult közösségi média felhasználókat arra, min mentek keresztül a zsidók a holokauszt idején. Mindezt annak ellenére, hogy tudta: az Auschwitzról szóló dokumentumfilmjének népszerűsítése káros lehet az imázsára és a karrierjére nézve.

„Csak hihetetlen dolgok jöttek ki ebből”

– mondja Montana, és úgy tűnik, nagyon büszke arra, amit tett, és mindazokra az emberekre, akiket megérintett és inspirált a történetével.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Harmincötszörös dédnagymama lett az Auschwitz-túlélő TikTok sztár

„A gyerekek jelentik a legjobb bosszút a nácikkal szemben” – fogalmazott az 1923-ban Bonyhádon, Engelman Lívia néven született asszony.