Egy szíriai származású brit borbély az ISIS-nak küldte a COVID-segélyét

Egy korábbi kocsmárosból lett fodrászüzlet-tulajdonos 25 000 fontot küldött az ISIS szíriai harcosainak, miután több ezer fontot igényelt az adófizetők által finanszírozott Covid-támogatásból – számolt be a Daily Mail.

A 43 éves nyugat-londoni Tarek Namouz pénzt kapott a kormánytól, hogy segítse vállalkozását, a Boss Crew Barbers-t a Covid 19 járvány idején.

Az egykori kocsmáros a vádak szerint azzal dicsekedett, hogy az általa finanszírozott terroristáknak „Hitlerhez hasonló hamvasztóik vannak”.

A bíróságon felolvasott WhatsApp-üzenetekben állítólag azt is mondta: „El akarom égetni a kereszténységet, olyan hamvasztóink és holokausztjaink vannak, mint Hitlernek, lecke a történelemből”.

A vád szerint 2020 novembere és 2021 áprilisa között legalább hét különböző időpontban küldött pénzt, amelyet egy szíriai milícia finanszírozására szánt.

Amikor a rendőrség razziát tartott a fodrászüzletben az Olympia Blythe Roadon, készpénzt és egy elrejtett mobiltelefont találtak, amely üzeneteket tartalmazott egy szíriai kapcsolatával.

A férfi mobilján még találtak egy ISIS bombakészítő videót és egy videót, amely bemutatta, hogyan kell késsel ölni.

A letartóztatását megelőző hónapokban pénzt utalt át az Edgware Roadon található Trust Money Transfers segítségével, és Szíriába küldte, ahol 14 éves koráig élt.

Perli az angolokat az ISIS feleség, öt millióba kerülhet az államnak

A szakértők szerint a dzsihádista feleség, Shamima Begum jogi ügye valószínűleg több mint 5 millió fontba fog kerülni az adófizetőknek.