Klímaaktivisták összetörték a „klímaváltozás tízparancsolatát” a Sínai-hegyen

A nem mindennapi eseményről videó is készült.

Egy izraeli klímaaktivista összetört két táblát, amelyen 10 klímaváltozással kapcsolatos alapelv volt felsorolva. A jelenet a sokak által a Sínai-hegynek tartott hegy tetején, egy a klímaváltozással szembeni tétlenség elleni tüntetésen történt, amelyre a közeli Sarm es-Sejkben zajló COP 27 klímakonferencia elleni tiltakozásul került sor.

A táblák, amelyeken héberül az állt, hogy „tartsd be az ígéreteidet”, a „klímaváltozás 10 spirituális alapelvét” tartalmazták. Az elveket hangosan felolvasták, mielőtt a táblákat összetörték.

A jelenet 12:10-től:

mt sinai kick off of global 10 climate principals nov 13

Uploaded by Josef Abramowitz on 2022-11-13.

Yosef Abramowitz és más aktivisták elmondták, hogy azért cselekedtek, mert a világ kormányai nem tesznek semmit a globális károsanyag kibocsátás csökkentése és az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében.

„Sajnos” – panaszolta Abramowitz az első tábla összetörése előtt – „az éghajlatvédelmi ígéreteket világszerte nem tartották be, így Izraelben sem”.

Abramowitz elmondta, hogy „amikor a világ vezetőiről van szó, akik a COP 27-en gyűlnek össze: sok a beszéd, van némi cselekvés”, de mindez szerinte nem elég.

„Az egész világnak 2030-ig a felére kell csökkentenie a kibocsátását, és nem teszik meg. Fogjuk ezeket a zöld parancsolatokat, lenézünk Sarm es-Sejkbe, és nem vagyunk elégedettek” – jelentette ki Abramowitz, mielőtt nekilátott volna a második tábla összetörésének.

Amellett, hogy általában véve csalódottságát fejezte ki a világ kormányai iránt, Abramowitznak volt egy üzenete Izrael kormányának is.

„Izraelben a gáz háromszor drágább, mint a napenergia, ezért ha csökkenteni akarják a megélhetési költségeket és részesei akarnak lenni a nemzetközi klímakonszenzusnak, akkor 2030-ra emeljék fel a céljaikat 30%-ról 50%-ra a megújuló energiaforrások terén” – mondta.

Az aktivisták eredetileg több tucatnyi vallási vezetőt (több vallásból) akartak a hegyre vinni az eseményre, de az egyiptomi hatóságok megakadályozták őket ebben.

A zöldek árulása – így pénzeli a Kreml a Nyugat progresszív klímaharcosait

Oroszország és a Gazprom dollártízmilliókat költött az évek során arra, hogy az energia terén kiszolgáltatottá tegye Európát.