Hollandia kiad Izraelnek egy szexuális bűnözőt

Shai Avital modellügynököt az év elején Amszterdamban tartóztatták le a holland és az izraeli rendőrség hírszerzési részlegeinek közös akciója során.

A többszörös szexuális bűncselekmények elkövetésével gyanúsított izraeli modellügynököt, Shai Avitalt kiadják Izraelnek egy holland bíróság keddi döntése nyomán.

Az izraeli államügyészség nemzetközi osztálya még idén szeptemberben nyújtotta be a holland hatóságoknak a kiadatási kérelmet Shai Avital modellügynök ellen, aki ellen 2021 júliusa óta nyomoz az izraeli rendőrség szexuális bűncselekmények miatt.

A kérelem alapja egy ideiglenes parancs, amelynek értelmében Avital Izraelben áll bíróság elé a két panaszos által állított bűncselekmények miatt.

A kegyvesztett modellügynököt augusztusban Amszterdamban tartóztatták le a holland és az izraeli rendőrség hírszerzési részlegeinek közös akciója keretében. Az izraeli rendőrök az Interpol segítségével folytatták le a nyomozást, azt állítva, hogy maga a letartóztatás „nyugodtan és incidensek nélkül zajlott le”.

„Minden olyan körözött [izraeli] gyanúsítottat letartóztatunk a világ bármely pontján, aki Izraelen kívül tartózkodik, és aki ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben”

– mondta Dror Asraf alparancsnok, a nyomozati és hírszerzési osztály hírszerzési osztályának vezetője.

„Tudta, hogy tönkreteszi az életemet” – újra lecsapott a Tinder-svindler

Egy 25 éves izraeli nő jelentkezett a csaló legújabb áldozataként.