A török hadsereg támadást indított Szíriában és Irakban

A török védelmi minisztérium vasárnap kora reggel közölte, hogy légicsapásokat hajtott végre kurd fegyveresek észak-szíriai és észak-iraki bázisai ellen, amelyeket állításuk szerint Törökország elleni támadások végrehajtására használtak.

A csapások a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) és a szíriai kurd YPG milícia bázisait vették célba, amely Törökország szerint a PKK egyik szárnya – tette hozzá a minisztérium közleményében.

Törökország a kurd fegyvereseket tette felelőssé az Isztambulban november 13-án történt robbanásért, amelyben hat ember meghalt és több mint 80-an megsebesültek. A forgalmas sétálóutcán történt robbanásért egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget, a PKK és az SDF tagadta a részvételt.

A kurd vezetésű Szíriai Demokratikus Erők (SDF) szombaton késő este közölte, hogy török repülőgépek két, belső menekültek által lakott falut lőttek Észak-Szíriában.

Törökország eddig háromszor hajtott végre behatolást Észak-Szíriában az YPG ellen. Erdogan elnök korábban azt mondta, hogy Törökország újabb hadműveletet hajthat végre az YPG ellen.

(Reuters)

Erdogan tovább kekeckedik a svéd NATO-tagsággal

Svédország szeretne segíteni Törökországnak a terrorizmus elleni harcban, és különösen annak szabályozását illetően ez év végén és a jövő év elején nagy lépéseket fog tenni.