Amerikai képviselő: A németeknek több pénzt kellene adniuk Ukrajnának

A Fox News Channel „Fox & Friends” című műsorának szerdai adásában Dan Crenshaw texasi képviselő amellett érvelt, hogy az Egyesült Államoknak az Ukrajnának nyújtott segítségre szánt jövőbeli kiadásai kizárólag lőszerre vonatkoznának. 

A képviselő szerint az olyan európai országoknak, mint Németország, amelyek „nem léptek fel kellően” ki kellene fizetniük a humanitárius segítségnyújtás költségeit, ha valóban nem akarnak fegyvereket küldeni Ukrajnának.

„Teljesen igaza van abban, hogy [vannak] olyan országok, mint Németország, amelyek nem léptek fel. Rengeteg olyan ország van, amelyik igen. Nem mondanám, hogy mi vagyunk az egyetlenek. Rengeteg olyan ország [van], amely még a GDP százalékában is meghaladja a kiadásait” – mondta Crenshaw.

A képviselő egyike azoknak a republikánusoknak, akik határozottan támogatják Ukrajna felfegyverzését.

„Amikor azt nézzük, hogy mit fogunk legközelebb költeni, én amellett érvelnék, hogy kizárólag lőszerre, kizárólag lőszerre kellene költenünk. Mi – sok pénzt, amit gyakran költünk, humanitárius segélyre fordítunk. Németország miért nem tudja ezt megtenni?

Ha Németország annyira fél attól, hogy fegyvereket adjon az ukránoknak, rendben. Akkor a teljes számlát humanitárius segéllyel álljátok.

Szerintem ez egy nagyon jó – ha a republikánusok írnák ezt a törvényjavaslatot, szerintem mi is ezt mondanánk.”

(Breitbart)

Még 38 milliárd dollárt adna az amerikai kormány Ukrajna megsegítésére

Mélyen a zsebükbe nyúlnának az amerikaiak.